Face filme de peste 40 de ani, dar Woody Allen nu a uitat niciodata pasiunea sa pentru radio, alaturi de care a crescut, relateaza AFP.

Cu cateva zile inainte de Oscaruri, unde filmul sau "Midnight in Paris" a fost selectionat la patru categorii, printre care si cel mai bun regizor si cel mai bun film, Woody Allen a facut marti seara, la New York, cateva marturisiri legate de dragostea fata de radio, copilaria sa, Diane Keaton si o alta pasiune a sa, numerele de magie.

"Cand eram copil, radioul era tot ce aveam", a spus el, in fata unei sali pline a Centrului comunitar 92Y, in cartierul Upper East side, unde a fost proiectat filmul sau "Radio days", din 1987.

"Cand ma imbracam, cand imi luam micul dejun, radioul era intotdeauna acolo", povesteste marele regizor si actor, nascut in Brooklyn.

El si-a amintit ca cel mai rau lucru era sa ramana fara radio timp de o saptamana.

In schimb, nimic nu era mai "delicios decat sa te prefaci ca esti bolnav si sa ramai in pat 12 ore, ascultand la radio".

La 76 de ani, Woody Allen recunoaste deschis ca unele dintre vechile emisiuni pe care le adora erau "nulitati". "Cum am putut sa le ador?", s-a intrebat el, in rasetele publicului.

"Eram inocenti, credeam ca radioul va pune capat tuturor razboaielor", pentru ca unea oamenii, a adaugat el, intr-o nota mai grava.

Woody Allen a mentionat ca una dintre "micile sale pasiuni bizare" a fost cea pentru numerele de magie, care nu l-a parasit din copilarie, dar pe care o califica acum drept o "colosala pierdere de timp".

Raspunzand unei intrebari, regizorul a mentionat ca a inceput sa scrie roluri pentru femei dupa ce a intalnit-o pe Diane Keaton, cu care a avut o relatie de 10 ani.

"M-a impresionat profund. Mi-am spus, pot sa scriu pentru ea si pot sa scriu pentru toate femeile din lume".

A pastrat ultimele cuvinte pentru mama sa, care i-a vazut "toate filmele, si le-a iubit, fara sa le inteleaga".