România este reprezentată la festivalul de film documentar european de la Londra de două producţii cinematografice remarcabile: Australia, în regia lui Claudiu Mitcu şi From Romania with Love, de René Eckert. Filmele fac parte din festivalul Ready Steady Doc!, care se desfăşoară în perioada 16 - 23 februarie 2012, eveniment ce îşi propune să ofere o nouă perspectivă cinematografică asupra sportului în anul Jocurilor Olimpice.

Proiecţia celor două filme este organizată de ICR Londra în parteneriat cu Goethe Institut şi va avea loc pe 20 februarie 2012, la cinematograful Ciné Lumière - Institutul Francez.

Festivalul de film documentar european, aflat la cea de-a cincea ediţie, prezintă 14 filme pe tema sportului din 12 ţări, având numeroşi invitaţi de onoare - printre care Vicente del Bosque, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a Spaniei, Vikash Dhorasoo, fotbalist francez, György Kárpáti, campion olimpic la polo cu echipa Ungariei sau Yvonne Van Bets, campioană olimpică belgiană la atletism.

Ready Steady Doc! este organizat de EUNIC Londra (European Union National Institutes for Culture) în colaborare cu Reprezentanţa Comisiei Europene la Londra şi cu sprijinul institutelor culturale europene.

Filmul Australia (producţie originală HBO România) urmăreşte evoluţia echipei naţionale de fotbal a persoanelor fără adăpost din România şi participarea acesteia la competiţia Homeless World Cup din Australia în 2008. Documentarul îi prezintă pe cei şapte jucători în mai multe ipostaze şi analizează trăirile tinerilor proveniţi dintr-un mediu defavorizat faţă de competiţia la care iau parte.

Documentarul From Romania with Love (Din România, cu dragoste, coproducţie româno-germană) reuneşte tineri din Slovacia, Franţa, Polonia, Ungaria şi România care împărtăşesc aceeaşi pasiune – snowboarding-ul. Filmat chiar de către sportivi în timpul excursiilor din Munţii Carpaţi, acesta oferă spectatorilor ocazia de a descoperi şi de a se bucura de peisajele de iarnă.