Autorii de scenarii pentru filme de lung metraj, scurt metraj şi documentar se pot înscrie la Concursul Naţional de Scenarii în perioada 10 februarie - 26 martie, câştigătorii urmând să fie anunţaţi în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania care urmează să se desfăşoare la Cluj în perioada 1 - 10 iunie 2012.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, HBO România, toţi cei care doresc să se înscrie au la dispoziţie site-ul www.hbo.ro/concursscenarii. Înscrierile se pot face numai prin intermediul site-ului până pe 26 martie, ora 13,00.

'HBO România organizează Concursul Naţional de Scenarii de mai bine de zece ani, din dorinţa de a oferi o şansă tinerilor scenarişti talentaţi să fie recunoscuţi în piaţa de film şi, de ce nu, să îşi transforme scenariile în filme. În ceea ce priveşte continuarea seriei de documentare originale HBO, vom avea în vedere, în primul rând, scenariile finaliste ale Concursului Naţional de Scenarii', declară Carmen Harabagiu, country manager HBO România în comunicatul citat.

Potrivit Agerpres, premiile oferite în cadrul celei de-a 12-a ediţii a Concursului Naţional de Scenarii sunt pentru cel mai bun scenariu de lung metraj, în valoare de 3.000 de dolari, pentru cel mai bun scenariu de documentar, în valoare de 2.000 de dolari, şi pentru cel mai bun scenariu de scurt metraj, în valoare de 1.500 de dolari.

Toţi cei nouă finalişti ai celor trei categorii vor câştiga câte un premiu oferit de HBO care va consta în trei zile de prezenţă la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) cu toate costurile acoperite integral (pe lângă cazare şi transport, acest pachet include şi accesul gratuit al finaliştilor la toate proiecţiile şi invitaţii VIP la evenimentele speciale ce vor avea loc în aceste zile).

Componenţa juriului celor trei categorii ale Concursului Naţional de Scenarii va fi anunţată până la data de 2 martie 2012, se mai arată în comunicatul citat.

Printre finaliştii ediţiilor anterioare ale Concursului Naţional de Scenarii se numără Cristian Mungiu, câştigătorul primei ediţii pentru scenariul de lung metraj 'Cartier', Cătălin Mitulescu care în 2004 câştigă premiul pentru scurt metraj pentru 'O zi bună de plajă' sau Tudor Voican, câştigătorul premiului pentru lung metraj în 2004, cu scenariul 'Schimb valutar'.

Concursul este iniţiat de HBO România în parteneriat cu Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF).