Scurtmetrajul Chefu’ regizat de Adrian Sitaru va fi proiectat în premieră mondială în cadrul celei de-a 41-a editii a Festivalului International de Film de la Rotterdam, sectiunea Spectrum Shorts, eveniment ce urmeaza sa aiba loc în perioada 25 ianuarie - 5 februarie 2012, informeaza producatorul filmului.

Chefu' - regia Adrian SitaruFoto: 4 Proof Film

Chefu’ este o comedie care spune povestea lui Neli, o femeie de 55 de ani dintr-un oraş de provincie din Ardeal. După o călătorie de câteva zile la Bucureşti, Neli se întoarce acasă şi descoperă cu stupoare, din relatările vecinelor binevoitoare, că în absenţa ei, Dan, fiul de 17 ani, a încins un adevărat chef. Dialogurile cu accent ardelenesc, umorul si relatiile dintre personaje fac din Chefu’ o comedie savuroasă al cărui traseu festivalier începe acum.

Adrian Sitaru despre Chefu’: „ Relatiile dintre mamă-copii, femei din acelasi bloc, grijile fiecăruia pentru celălalt, dar si "frica" de ochii lumii sunt elemente care m-au fascinat în povestea Claudiei Silisteanu si care m-au marcat si pe mine încă din copilărie. Mai mult decât o naratiune clasică, mi-am dorit un film despre povestea interioară a sentimentelor si stărilor prin care trec protagonistii”.

Distributia îi reuneste pe actorii Tania Filip, Clara Vodă, Nataşa Raab, Elena Ivanca şi Emilian Mârnea. Producător este Monica Lăzurean-Gorgan, scenarist Claudia Silisteanu, iar imaginea este semnată de Adrian Silisteanu.

Scurtmetrajul Chefu’ este produs de 4 PROOF FILM, realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei si Zenith Media.