Festivalul Internaţional de Film de la Berlin dă startul pe 9 februarie celei mai importante competiţii de producţii de film din întreaga lume.

Cea de-a 61-a ediţie a Berlinalei include cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Radu Jude, "Toată lumea din familia noastră", care va fi proiectat în premieră mondială în secţiunea Forum. "Toatã lumea din familia noastrã" trateazã cu umor povestea tristã a unui tatã ºi a fiicei lui, care vor sã petreacã împreunã o vacanþã ca-n rai, însã deocamdatã sînt prinºi în iadul relaþiilor de familie de pe pãmânt. Filmul îi are în rolurile principale pe ªerban Pavlu, Sofia Nicolaescu, Mihaela Sârbu ºi Gabriel Spahiu, cu apariþia extraordinarã a cunoscuþilor actori Tamara Buciuceanu-Botez, Stela Popescu ºi Alexandru Arºinel. Scenariul este semnat de Radu Jude ºi Corina Sabãu, autoarea romanului "Bloc 29, apartamentul 1".

Filmul “Diaz – Don’t Clean Up This Blood” , în regia Daniele Vicari, produs printre alti s de Bobby Pãunescu a fost selectat la secþiunea Panorama Dokumente, ocazie cu care va avea loc si premiera internationalã în sala principalã de proiectie a festivalului, Friedrichstadt-Palast, duminicã 12 februarie 2012, la ora 18.00. În lungmetrajul coprodus de Mandragora Movies, Fandango ºi Le Pacte au jucat peste 100 de actori din care 51 români ºi un numãr impresionant de figuranþi - peste 6.500, ºi au fost aduse din Italia 20 de maºini de poliþie.

Filmul produs de Bobby Pãunescu, Domenico Procacci si Jean Labadie a avut la bazã un scenariu scris de Daniele Vicari si Laura Paolucci, iar din distributia lui fac parte Jennifer Ulrich, Monica Bîrlãdeanu, Claudio Santamaria, Elio Germano, Alessandro Roja ºi Cosmin Selesi.

Ana Ularu este unul dintre cei zece actori europeni selecţionaţi în programul Shooting Stars, ce are loc în perioada 11 - 13 februarie 2012, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Ajuns la a 15-a edite, programul Shooting Stars este organizat de European Film Promotion (EFP) în colaborare cu organizaţiile membre ale EFP printre care se numără şi Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc. Shooting Stars are ca scop promovarea pe plan internaţional a celor mai talentaţi tineri actori europeni, cărora le facilitează întâlnirea cu membri importanţi ai industriei cinematografice (actori consacraţi, regizori, producători de renume, directori de casting).

Născută pe 26 iunie 1985 la Bucureşti, Ana Ularu este absolventă a Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică. Cariera ei include până în prezent numeroase roluri în filme de lung şi scurtmetraj, seriale TV, dar şi piese de teatru. S-a făcut remarcată în producţii precum Turkey girl, un scurtmetraj realizat de Cristian Mungiu şi inclus în proiectul internaţional Lost and Found, Italiencele (r. Napoleon Helmis), Hârtia va fi albastră (r. Radu Muntean) sau Youth without youth (r. Francis Ford Coppola). Recent, Ana Ularu a jucat în producţia Periferic (r. Bogdan Apetri), în rolul unei tinere eliberată din închisoare pentru o zi care încearcă să-şi pună viaţa în ordine, Rolul i-a adus Anei trofeul Boccalino - Premiul Criticii Elveţiene pentru Cea mai Bună actriţă, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Locarno precum şi Premiul pentru Cea mai bună actriţă la Festivalul de Film de la Salonic.

La secţiunea Talent Campus a Berlinalei participă două tinere regizoare: Ozana Nicolau şi Raluca David şi o importantă actriţă româncă, Ioana Flora. Berlinale Talent Campus reuneşte artişti emergenţi şi tineri profesionişti din industria filmului, oferindu-le o platformă pentru împrospătarea perspectivelor, descoperirea unor noi orizonturi şi pentru relaţionarea cu tineri profesionişti din întreaga lume.

Lungmetrajul "Cristian" în regia lui Tudor Giurgiu, a fost selectat la Berlinale Co-Production Market. Filmul spune povestea unui tânăr procuror, care anchetează un complicat caz de corupţie. "Cristian" beneficiază de finanţare de la Centrul Naţional al Cinematografiei, precum şi de sprijin din partea Programului MEDIA al Uniunii Europene. Bugetul aproximativ al filmului este de un milion de euro, iar filmările sunt programate pentru toamna anului 2012.

Ca în fiecare an, ICR Berlin sprijină participarea românescă la festival. Totodată ICR Berlin susţine editarea catalogului Romanian Films, conceput cu scopul de a promova cele mai recente producţii româneşti, ce au avut premiera în ultimii 3 ani precum şi filmele ce vor avea premiera în prima jumătate a anului 2011.

Standul românesc la Berlinale Film Market, are ca scop de a introduce producţiile româneşti pe piaţa internaţională, de a crea legături pentru coproducţii internaţionale, precum şi de a prezenta România ca platou de filmare pentru investiţii ale marilor case de producţie internaţionale.