Fãrã juriu. Fãrã competitie localã. Fãrã podium si ceremonii, pentru cã toate filmele de la ShortsUP au fost premiate în marile festivaluri de film ale lumii. Iar fiecare eveniment este o sãrbãtoare a celor mai valoroase filme scurte, aduse la viatã de aplauze si de atmosfera inegalabilã ShortsUP. În ianuarie, selectia de scurtmetraje are “în obiectiv” combaterea celei mai deprimante luni din an, cum au numit-o psihologii, prin comedii 100%.

ShortsUP Comedy NightFoto: Afis

Sâmbãtã, 21 ianuarie, de la ora 20.00, la cinematograful Scala din Bucuresti are loc ShortsUP Comedy Night. Aproape 3 ore de comedie în doze mai mici de 20 de minute, o expozitie amuzantã cu obiecte si afise realizate cu graficã înainte de aparitia computerului sau caricaturã live sunt doar câteva dintre ingredientele serii de comedie.

“Poveste din West Bank” (regia Ari Sandel), comedia câstigãtoare la Oscar în 2005, spune istoria plinã de haz a unui cuplu ce încearcã sã reziste unui rãzboi vechi. Un soldat israelian si o casieritã palestinianã se îndrãgostesc în ciuda tuturor oprelistilor. Filmul “Cursa” e realizat de celebrul animator canadian Cordell Barker. Un tren loveste o vacã, iar pompierul e singurul capabil sã improvizeze o salvare. Filmul a obtinut, între altele, un premiu la Cannes Film Festival în 2009.

“Doi prieteni” e o mostrã de joacã amuzantã si de mãiestrie cinematograficã realizatã în 2010 de Owen Trevor, regizor eclectic, cu un puternic stil vizual, care a semnat inclusiv o serie de episoade ale emisiunii Top Gear. Filmat atât pe peliculã de 35 si de 16 mm, cât si în format digital, scurtmetrajul e surprinzãtor prin trecerile savuroase de la o manierã vizualã la alta. Filmul “Timpul s-a scurs” (r. Rob Pearlstein), despre un psiholog perfect, nominalizat la Oscar, sau “Alice si cu mine” (r. Micha Wald), câstigãtor al premiului publicului la Clermont Ferrand, dar si alte productii redutabile completeazã programul evenimentului, alcãtuit integral din comedii.

Biletele se vor pune în vânzare cu o orã înainte de eveniment, la Cinema Scala, sâmbãtã 21 ianuarie. Pretul unui bilet este de 20 de lei.