Asociatia Culturală Control N organizează în perioada 21 februarie - 10 aprilie a saptea sesiune a atelierului de scenaristică First Draft. Potrivit organizatorilor, cursul se adresează amatorilor si începătorilor în domeniul scenaristicii de film si prezintă în detaliu elementele de bază în scrierea unui scenariu de scurt metraj – premisă, personaje, conflict, structură dramaturgică, dialog, precum si elemente de formatare si limbaj specific scenaristicii de film.

First DraftFoto: Afis

Cursul este interactiv, fiecare dintre participanti putând să aibă în portofoliu, la finalul celor 8 săptămâni, un prim scenariu de scurt metraj. Fiecare curs durează două ore si este compus din discutii aplicate si vizionări de filme. Însă workshop-ul înseamnă mai mult decât cele două ore de curs, petrecute alături de traineri în fiecare săptămână. Participantii primesc teme specifice dupa fiecare curs si, până la viitoarea întâlnire, ei sunt indrumati on-line în vederea perfectionării tehnicilor de viitori scenaristi.

Cursul este sustinut de Ana Agopian (scenarist), Oana Răsuceanu (scenarist) si Iulia Rugină (regizor de film). Cea de-a saptea sesiune a atelierului First Draft va începe pe 21 februarie, de la ora 19:00 si va continua în fiecare marti, timp de 8 săptămâni. Numărul maxim de participanti la curs este de 15. Nu există limită de vârstă. Taxa de participare este de 1000 Ron, respectiv 800 Ron (pentru elevi si studenti).

Inscrierile se fac în limita locurilor disponibile pana pe data de 17 februarie 2012.

Ana Agopian, Oana Răsuceanu si Iulia Rugină au semnat impreună mai multe scenarii de scurt si mediu metraj, printre care Bună Cristina! Pa Cristina, Vineri in jur de 11, Captivi de Crăciun – filme prezentate si premiate în numeroase festivaluri nationale si internationale, precum Clermont-Ferrand, Cottbus, Oberhausen, Munchen, Ludwigsburg, TIFF și altele, Tabasco si scurt metrajul de animatie Skugos. Primul scenariu de lung metraj semnat de cele trei, Breaking News se află acum în pre-producție. Scenariile celor trei au participat la importante workshop-uri de dezvoltare de scenariu, precum: Sources 2, Graz 2008, Nipkow Programm (Berlin, 2008) si Scripteast (2009, având sesiunile de dezvoltare în Sterdyn, Polonia, la Festivalul International de Film de la Berlin si la Festivalul International de Film de la Cannes). In perioada 2009 – 2011, Ana, Iulia si Oana au fost preparatori universitari în cadrul U.N.A.T.C-ului, Catedra de scenaristică a Facultatii de Film. Ana Agopian continuă să predea scenaristică la U.N.A.T.C si în prezent.