Trofeul DaKINO 2011 a fost acordat scurtmetrajului australian "Pinion", de Sylvie Asuka, la gala de premiere a Festivalului Internaţional de Film DaKINO, care a avut loc sâmbătă seară, la cinematograful Patria din Capitală, anunta Mediafax. Premiile celei de-a 21-a ediţii a Festivalului DaKINO (21 - 26 noiembrie) au fost acordate în urma deliberării juriului format din Anca Damian, regizor, scenarist şi producător, actriţa Ana Ularu, regizorul Yacine Sersar, câştigător al trofeului DaKino 19, precum şi al ediţiei aniversare DaKINO 20, John Ketchum, cofondator al Filminute (Festivalul Internaţional de Filme de 1 minut), şi producătorul Mihai Orăşanu.

În afară trofeului DaKINO 21, în valoare de 4.000 de euro, la gala de sâmbătă au mai fost acordate premiul pentru cea mai bună regie, în valoare de 2.000 euro, care i-a revenit libanezului Marwan Khneisser, pentru scurtmetrajul "Short memory", dar şi premiul pentru cea mai bună imagine, în valoare de 1.000 de euro, acordat scurtmetrajului românesc "Strung Love", de Victor Dragomir.

Juriul a mai acordat un premiu special, în valoare de 1.000 de euro, scurtmetrajului "Vanishing", în regia polonezului Bartosz Kruhlik, dar şi o menţiune specială, pentru "Superman, Spiderman sau Batman", de Tudor Giurgiu.

Premiul publicului pentru cel mai bun documentar i-a revenit producţiei "You've Been Trumped", de Anthony Baxter, în timp ce premiul publicului pentru cel mai bun scurtmetraj a fost acordat filmului "Picior de porc 3 lei/kg", de Ştefan Marin şi Rareş Neagu.

Gala de premiere a Festivalului DaKINO, prezentată de actorul Emanuel Pârvu, a fost urmată de proiecţia lungmetrajului "Tinker Tailor Soldier Spy", în regia lui Tomas Alfredson, cu Gary Oldman, Colin Firth şi Tom Hardy.

Festivalul DaKINO a revenit anul acesta la structura sa iniţială, aceea de competiţie a scurtmetrajelor de ficţiune şi de animaţie. Selecţia realizată de criticul de film Irina-Margareta Nistor pentru competiţia de scurtmetraje a cuprins 57 de filme din 25 de ţări.

În 2010, Festivalul DaKINO şi-a celebrat cei 20 ani de existenţă printr-o ediţie specială în cadrul căreia i-a reunit la Bucureşti pe câştigătorii celor 19 ediţii anterioare, invitaţi ai evenimentului de-a lungul anilor, membri ai juriilor, distribuitori internaţionali. În cadrul aceleiaşi ediţii, trofeul DaKINO 20 i-a revenit filmului "C'est pas grave", în regia lui Yacine Sersar (Franţa), desemnat prin votul publicului drept cel mai bun scurtmetraj din palmaresul de 19 ediţii anterioare.

Festivalul Internaţional de Film DaKINO este organizat de Fundaţia DaKINO, cu sprijinul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, al Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Asociaţiei FAMart.