Sectiunea Brilliant Docs din cadrul Festivalul International de Film DaKINO se focuseaza in acest an pe 3 figuri emblematice care au excelat sau exceleaza inca in domeniul lor: Ayrton Senna, Bobby Fischer si Donald Trump. Votul publicului va acorda Premiul pentru Cel mai bun documentar din cadrul sectiunii. Festivalul Internaţional de Film DaKino, ajuns la a 21-a editie, se va desfăşura în Capitală între 21 şi 26 noiembrie 2011.

Cea de-a 21-a editie a Festivalului de Film DaKINO prezinta Competitia Internationala de Scurtmetraj Fictiune si Animatie, sectiunea Brilliant Docs, precum si o ampla sectiune de lungmetraje in afara Competitiei, din care amintim:

- TINKER TAILOR SOLDIER SPY, regia Tomas Alfredson (Franţa- Marea Britanie- Germania, 2011) cu Gary Oldman, Colin Firth si Tom Hardy.

Inclus in Competitia Oficiala a Festivalului International de Film de la Venetia 2011, filmul va fi prezentat in avanpremiera in Romania in Inchiderea celei de-a 21-a editii a DaKINO, sambata, 26 noiembrie la Cinema Patria.

- THE TURIN HORSE, regia Bela Tarr (Ungaria- Franta- Germania- Elvetia- SUA, 2011) - castigator al Ursului de Argint si al Premiului FIPRESCI, Berlinale 2011.

- AFRAID OF THE DARK (BRUISES), in regia lui Massimo Coppola (Italia, 2010), cu Alexandra Pirici in rolul principal. Filmul va fi proiectat in prezenta regizorului si a cast-ului romanesc.

Potrivit organizatorilor, sectiunea BRILLIANT DOCS isi propune anul acesta un focus pe 3 figuri emblematice care au excelat sau exceleaza inca in domeniul lor: Ayrton Senna, Bobby Fischer si Donald Trump prin titlurile:

- SENNA, regia Asif Kapadia (Marea Britanie, 2010)

- YOU’VE BEEN TRUMPED, regia Anthony Baxter (Marea Britanie, 2011)

- BOBBY FISCHER AGAINST THE WORLD, regia Liz Garbus (SUA- Marea Britanie - Islanda, 2011)

Publicul este cel care va acorda, prin vot, Premiul pentru Cel mai bun documentar din cadrul Sectiunii.

Gala de Deschidere a celei de-a 21-a editii a DaKINO va avea loc luni, 21 noiembrie la Cinematograful Patria si va fi urmata de proiectia in avanpremiera in Romania a celui mai recent film al regizorului David Cronenberg, Metoda Periculoasa (A Dangerous Method).

Festivalul International de Film DaKINO este organizat de Fundatia DaKINO, cu sprijinul Ministerului Culturii si Patrimoniului National, al Centrului National al Cinematografiei si al Asociatiei FAMart.