​In perioada 14-20 noiembrie 2011 are loc cea de-a cincea editie a Saptamanii Filmului Maghiar. Proiectiile filmelor vor avea loc la Muzeul National al Taranului Roman, Studioul Horia Bernea (Noul Cinematograf al Regizorului Roman, cu intrarea prin str. Monetariei nr. 3). In deschiderea SFM 2011 va fi proiectat filmul Mephisto, castigator al Premiului Oscar pentru Cel mai bun film strain in 1982, al Premiului FIPRESCI si al Premiului pentru Cel mai bun scenariu la Cannes, 1981. Filmul va fi proiectat in prezenta regizorului Szabó István.

De asemenea, la deschiderea festiva vor mai fi prezenti Excelenta sa dl. Füzes Oszkár, ambasadorul Republicii Ungare la Bucuresti, dl. Kelemen Hunor, ministrul Culturii si Patrimoniului National si dl. Bretter Zoltán, directorul Centrului Cultural al Republicii Ungare.

In programul SFM 2011 vor fi proiectate o selectie de lungmetraje noi, productii din anii 2010-2011, precum si filme documentare si scurtmetraje, oferind, astfel, posibilitatea ca iubitorii de film sa cunoasca si aceste genuri mai putin promovate ale industriei cinematografice maghiare.

Prin Retrospectiva Jancsó 90, va fi adus un omagiu celebrului regizor si scenarist maghiar al „filmelor narative” devenite cult in anii '60 – '70, Jancsó Miklós, care a implinit recent, 90 de ani.

In 2008, in cadrul acestui Festival a fost organizata o masa rotunda pe tema coproductiilor romano-maghiare. De atunci. a devenit o traditie ca, in fiecare an, sa proiectam o coproductie romano-maghiara. Anul acesta, vom proiecta filmul regizorului roman Adrian Sitaru, Din dragoste cu cele mai bune intentii, cu subtitrare in limba maghiara.

Filmul care va incheia Saptamana va fi Calul din Torino, al regizorului Béla Tarr, castigator al Premiului Ursul de Argint, la Festivalul de Film International din Berlin, 2011. Proiectia este realizata cu sprijinul Asociatiei Macondo.

Filmele vor fi prezentate, in fiecare seara, de criticul de film, profesor Radu Igazsag. Intrarea la proiectii va fi libera. Filmele vor fi subtitrate in limba romana, se arata in comunicatul de presa al MTR.

Saptamana Filmului Maghiar este organizat de Ministerul Culturii si Patrimoniului National, impreuna cu Centrul Cultural al Republicii Ungare la Bucuresti eveniment desfasurat in baza semnarii, la 20 octombrie 2005, a „Programului de colaborare culturala intre Ministerul Culturii si Cultelor din Romania si Ministerul Patrimoniului Cultural National al Republicii Ungare”.