Este exclus ca PSD sa renunte la inlocuirea lui Mircea Geoana din fruntea Senatului, a declarat intr-un interviu la RFI liderul senatorilor social-democrati, Ilie Sarbu. Acesta sustine ca Geoana "nu are limita" si a ajuns presedinte al Camerei superioare datorita lui. Cand era sef la partid, Mircea Geoana "simula ca-i mare presedinte", a afirmat Ilie Sarbu. Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat marti seara, la B1 TV, ca nu va accepta ca decizia din BPN, privind inlocuirea lui Mircea Geoana din fruntea Senatului cu senatorul Titus Corlatean sa nu se aplice, precizand ca nu va face niciun pas inapoi in acest sens. Ponta a afirmat ca daca Comitetul Executiv va infirma aceasta decizie, el va demisiona si va convoca congresul.

Ilie SarbuFoto: HotNews.ro

Reporter: Renunta PSD la inlocuirea lui Mircea Geoana de la sefia Senatului?

Ilie Sarbu: Exclus! Decizia a fost clara: BPN-ul s-a pronuntat, grupul s-a pronuntat, acum sigur ca apar si alte puncte de vedere post-factum. Presedintele partidului s-a pronuntat si el foarte clar, hotarat. Nu mai traim perioada in care la Biroul Permanent luam hotararea, iar cand iesim la presa, comunicam altceva. S-a terminat! Asta ne-a dus unde ne-a dus, suntem de-atatia ani in Opozitie.

Rep.: Mircea Geoana spune la Realitatea TV ca pe Victor Ponta l-a facut om, promovandu-l in PSD, "in ciuda vointei partidului", iar pe dvs. v-a pus ministru cu mana sa. Cum ii raspundeti?

I.S.: Vreau sa-i amintesc si n-am facut-o public niciodata si-mi pare rau ca m-a provocat, dar vad ca omul asta n-are limita, merge din rau in mai rau, vreau sa-i reamintesc ca el a ajuns presedinte al Senatului datorita mie, pentru ca eu eram atunci presedinte al Senatului. Am fost si acuzat public ca am negociat cu presedintele Basescu. Am negociat pentru ca mi-a dat partidul mandat sa negociez, iar el era disperat, n-avea drum de intoarcere, partidul ii cerea sa-l duca la guvernare si accepta orice la vremea aia.

Citeste continuarea pe www.rfi.ro.