Monica Mitarca - castigatorul Strangers Script Lab 2011

de D.S.     HotNews.ro
Marţi, 8 noiembrie 2011, 14:46


Monica Mitarcă - câştigătorul Strangers Script Lab 2011
Foto: Strada Film
“Ferestre”, scris de Monica Mitarcă este proiectul castigator în cadrul laboratorului de scenaristică a Strangers Script Lab. Premiul in valoare de 2000 de euro a fost acordat de comisia alcătuită din Edward Lawrenson, Matthieu Darras, Alex Munteanu, Cătălin Mitulescu si Tudor Jurgiu, care a apreciat claritatea povestii, considerând-o totodată si cea mai aproape de o formă de film.

Monica Mitarcă s-a născut pe 26 februarie 1975, în Brasov, România. Începând cu 2010, este doctorand în Comunicare, cu studii si prezente la diferite workshop-uri internationale de psihologie si jurnalism. Monica a lucrat ca scenarist pentru serialul “Virtual”, difuzat la Antena 1 în lunile ianuarie si februarie 2008. În prezent, are în dezvoltare trei scenarii de lungmetraj.
Laboratorul de scenaristică Strangers Script Lab are ca scop obtinerea unor scenarii profesioniste, care au potentialul de a deveni filme de succes, cât si crearea unui context creativ care să încurajeze tinerii scenaristi să interactioneze cu oameni din domenii artistice cât mai variate. Toate costurile de acomodare si de transport au fost asigurate de către organizatori, cu sprijinul partenerilor.

Cele două sesiuni ale laboratorului de scenaristică Strangers Script Lab, la Miclosoara si la Somova, au adus fată în fată mai multi lectori români si străini, atât din industria filmului, cât si din mass media si alte domenii artistice. Acestia au fost invitati să discute proiectele în detaliu si să aleagă, la final, un câstigător.

În timpul petrecut în laborator, cei sase scenaristi – Andra Chiriac „Odată, de ziua natională”, Bogdan Muresanu „Unde este Sofia?” , Cristina Bîlea „Vara s-a sfârsit”, Monica Mitarcă „Ferestre”, Pedro Collantes „Străini” (Spania), Zadok Zemach „ E drum lung până la Bucuresti” (Israel) - au dezvoltat proiectele pornind de la un treatment de zece pagini si ajungând, în final, la stadiul de prim draft. Cu o zi înainte de deliberarea juriului, a avut loc si o sesiune de pitching în care fiecare participant si-a sustinut proiectul timp de zece minute în fata comisiei, informeaza organizatorii.

Strangers Script Lab este un proiect organizat de Strada Film. Proiectul face parte din campania REACT, implementată de Policy Center for Roma and Minorities si sprijinită de Comisia Europeană, o campanie pilot care se concentrează pe cresterea nivelului de constientizare cu privire la problemele sociale întâmpinate de cetătenii romi, precum si pe schimbarea atitudinilor negative fată de acestia.


Citeste mai multe despre   
916 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version