Serialele americane "Mad Men" si "Modern Family" au castigat si anul acesta premiile Emmy pentru cel mai bun serial dramatic, respectiv serial de comedie, iar actrita Kate Winslet a primit primul sau Emmy pentru rolul din mini-seria HBO "Mildred Pierce", relateaza Reuters.

Actorii din Mad Men, dupa ceremonia Emmy 2011Foto: Reuters

Mai multe categorii au avut castigatori surpriza, exceptie fiind serialul "Mad Men", care avea 19 nominalizari, aflat la al patrulea premiu consecutiv pentru "cea mai buna serie dramatica".

Si serialul "Modern Family", un preferat al premiilor Emmy, a reusit sa castige din nou, primind in plus inca doua trofee pentru actori secundari (Julie Bowen si Ty Burrell), precum si pentru scenariu si regie.

Kate Winslet a avut un discurs emotionant, in nota caracteristica, atunci cand a primit premiul pentru rolul pe care il face in miniseria "Mildred Pierce", unde joaca o mama din perioada Marii Depresiuni. Miniseria britanica "Downtown Abbey" difuzata de PBS a castigat la aceasta categorie.

Premiul pentru cea mai buna actrita principala intr-un serial de comedie i-a fost acordat Melissei McCarthy, pentru rolul din "Mike & Molly", unde interpreteaza o profesoara supraponderala, iar cel mai bun actor dintr-un serial de comedie a fost desemnat Jim Parsons din "The Big Bang Theory".

La categoria serial dramatic, Kyle Chandler din "Friday Night Lights" a primit trofeul pentru cel mai bun actor principal, iar cea mai buna actrita principala a fost desemnata Julianna Margulies din "The Good Wife" (CBS).

O supriza a ceremoniei a fost prezenta lui Charlie Sheen, adaugat in ultimul moment pe lista prezentatorilor editiei. "Din adancul inimii, va doresc numai bine pentru sezonul urmator", a spus Sheen fostului sau serial "Two and a Half Men" atunci cand a acordat premiul pentru "cel mai bun serial de comedie"