Actorul Andy Whitfield, care a interpretat rolul principal in serialul "Spartacus: Blood and Sand", a murit la varsta de 39 de ani, anunta HuffingtonPost. Andy Whitfield a murit duminica la Sidney, la 18 luni dupa ce fusese diagnosticat cu o forma de cancer al ganglionilor limfatici. Decesul actorului a fost anuntat de sotia sa, intr-un comunicat: "A plecat dintre noi linistit si inconjurat de dragostea noastra. Ne vom aminti de el ca de omul plin de inspiratie, curajos si bland, ca de sotul si tatal care a fost".

Andy WhitfieldFoto: Reuters

Andy Whitfield se nascuse in Wales, in 1972, si s-a mutat in Australia in anul 1999. Celebritatea a venit odata cu rolul legendarului Spartacus in serialul cu acelasi nume, rol interpretat si de Kirk Douglas in 1960, in filmul lui Stanley Kubrick.

Andy Whitfield a aparut in toate cele 13 episoade ale primului sezon al serialului, difuzat in 2010, si se pregatea sa inceapa filmarile pentru cel de-al doilea sezon cand a fost diagnosticat cu cancer. In luna ianuarie a acestui an, cand boala lui Whitfield s-a agravat, producatorii serialului au anuntat ca el va fi inlocuit de actorul australian Liam McIntyre.