Multipla campioană la gimnastică, Maria Olaru, și-a donat medalia europeană de aur, obținută împreună cu echipa în 1998, în Rusia, la Sankt Petersburg, pentru copiii diagnosticați cu afecțiuni oncologice. Gestul său impresionant vine în susținerea programului de testare genetică gratuită, #SperanțaNuMoareDeCancer, dezvoltat de MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România.

Maria OlaruFoto: MedLife
  • Gestul Mariei Olaru vine în susținerea programului #SperanțaNuMoareDeCancer demarat de MedLife pentru copiii cu cancer, prin care toți pacienții cu vârste între 0 și 18 ani diagnosticați recent cu afecțiuni oncologice pot beneficia de testare genetică gratuită;
  • Programul dedicat copiilor cu cancer este susținut integral din fonduri proprii MedLife și beneficiază de expertiza specialiștilor din cadrul laboratoarelor de biologie moleculară;
  • Până în acest moment, peste 200 de copiii cu cancer au beneficiat de testare genetică gratuită în cadrul programului derulat de MedLife;
  • Înscrierea în programul #SperanțaNuMoareDeCancer continuă și se poate face prin completarea formularului și încărcarea dosarului medical al fiecărui pacient pe pagina www.medlife.ro/speranta-nu-moare-de-cancer.

Maria Olaru este al doilea campion mondial, după David Popovici, care s-a alăturat unui demers social de anvergură menit să aducă speranță și forță în rândul celor care trec prin cele mai dificile momente din viață lor din cauza cancerului pediatric. Povestea medaliei și motivul donării sunt prezentate într-un video emoționant realizat de AV HIVE:

Această medalie reprezintă o parte din istoria mea sportivă și este o recunoaștere a muncii mele. Gândul că această contribuție mică poate aduce speranță mă umple de mândrie și recunoștință. Este foarte important să nu ne dăm bătuți înainte de a începe o luptă. Speranța pentru mine înseamnă un act îndrăzneț de imaginație. Vreau să cred că ei îndrăznesc și au curajul să spere că se vor face bine. Ar trebui să-și spună zi de zi că: eu pot, eu vreau, nu mă opresc aici și nimic nu mă poate învinge”, și-a argumentat gestul generos Maria Olaru, campioană olimpică și ambasador al Speranței în cadrul programului.

Am fost profund impresionați de gestul Mariei Olaru de a se alătura proactiv programului nostru. Dincolo de un campion olimpic, am descoperit un campion al speranței, un om deosebit, la fel de hotărât ca noi, cei de la MedLife, să pună umărul pentru a schimba statisticile îngrijorătoare din România în ceea ce privește rata de supraviețuire în rândul copiilor diagnosticați cu cancer. Alegerea ei simbolizează solidaritate și speranță pentru un mâine mai bun, iar programul nostru de testare genetică gratuită este dezvoltat în spiritul acestei idei, oferindu-le copiilor recent diagnosticați cu cancer posibilitatea de a beneficia de terapii țintite și de a avea astfel o șansă în plus la viață”, a declarat Ina Ilie-Bădărău, Director de Comunicare, MedLife.

Medalia de aur va fi topită și tranformată în 100 de fundițe aurii, simbol al luptei împotriva cancerului pediatric. Acestea vor fi oferite mai departe copiilor declarați cu remisiune pe termen lung echivalentă cu vindecarea.

#SperanțaNuMoareDeCancer este primul și singurul program de testare genetică gratuită pentru copiii cu afecțiuni oncologice, cu acoperire națională, susținut în întregime de MedLife. Acesta oferă pacienților acces la unul dintre cele mai avansate teste de secvențiere, care analizează peste 523 de gene asociate cu diverse forme de cancer.

Până în acest moment, peste 200 de copii au fost înscriși în acest program gratuit în vederea îmbunătățirii succesului terapeutic. Înscrierile sunt în continuare deschise pentru pacienții cu vârste între 0 și 18 ani, diagnosticați recent cu afecțiuni oncologice. Înregistrarea se poate face direct prin completarea unui simplu formular de către un părinte, tutorele legal sau medicul curant al copilului. Rezultatele testelor vor furniza medicilor oncologi informații esențiale pentru stabilirea unor tratamente personalizate în funcție de profilul genetic al fiecărui pacient.

Toate detaliile despre program pot fi aflate de aici: https://www.medlife.ro/speranta-nu-moare-de-cancer.

***

Despre Sistemul Medical MedLife

Sistemul Medical MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat sănătos și a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din România. Antreprenorii români, care au pus bazele acestei companii, au investit și s-au implicat pentru a aduce schimbare în sistemul de sănătate românesc, au crezut în inovație și au îndrăznit să țintească cât mai sus, pentru a oferi pacienților români calitate, profesionalism, grijă și respect pentru nevoile lor.

Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare baza de clienţi corporate pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, unul dintre cei mai mari jucători de servicii medicale private din Europa Centrală și de Est.

Grupul MedLife are un istoric de succes în ceea ce privește atât creșterea organică, cât și creșterea prin achiziții. Echipa sa puternică si experimentată de management a fost capabilă să creeze și să gestioneze aceste oportunități de creștere, dobândind cunoștințe și experiență valoroase, care să îi permită găsirea celei mai bune căi pentru continuarea cu succes a extinderii.

Fiind o companie românească cu tradiție, MedLife a ales să se listeze la Bursa din România, fiind un model al listărilor pe piața locală de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanța corporativă pe care o are implementată, a inspirat și alte companii locale spre a porni pe acest drum și a ajuta la dezvoltarea capitalului românesc și a economiei. Acțiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacționare pe piața reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori București, Categoria Premium, având simbolul de tranzacționare ″M″.

În perioada de pandemie MedLife a reușit să joace un rol esențial în societate și să capete un statut de lider în monitorizarea pandemiei prin implicarea activă în zona de cercetare. Compania continuă să investească în proiecte cu impact asupra comunității locale în tehnologie și infrastructură. Creează locuri de muncă și dezvoltă un ecosistem care contribuie la dezvoltarea și menținerea unei Românii sănătoase.

Articol susținut de MedLife