La sfârșitul lunii aprilie a avut loc la Sibiu conferința Care4Cancer, organizată cu sprijinul MedLife, unde medici de renume de la Clinica Mayo din Statele Unite și din alte centre din Europa s-au reunit cu specialiștii din România pentru a discuta despre cele mai avansate opțiuni de tratament din domeniul neuro-oncologiei.

Imagini de la conferința care pune România pe harta neuro-oncologiei mondialeFoto: Hotnews

Conferința a reunit 50 de speakeri, medici și specialiști de la Clinica Mayo și din alte centre medicale din Polonia și Turcia și s-a bucurat de prezența a peste 250 de participanți.

“Organizarea acestei conferințe este o dovadă a faptului că România are resurse pentru a asigura tratamentul optim al pacienților cu tumori cerebrale. Avem spitale dotate, avem tehnologie de ultimă generație și specialiști pregătiți în domeniile implicate”, ne-a explicat Dr. Claudiu Matei, medic primar neurochirurg și director medical MedLife Polisano.

Conferința Care4Cancer este prima dintr-o serie ce va urma și a reușit să demonstreze că România se ridică la standardele internaționale în ceea ce privește managementul tumorilor cerebrale.

Programul conferinței Care4Cancer a cuprins 7 sesiuni științifice, în cadrul cărora s-au abordat subiecte din sfera oncologiei și radioterapiei, chirurgiei tumorilor cerebrale și oncologiei oftalmologice. De asemenea, două dintre sesiuni au avut ca tematică abordul multidisciplinar în tratamentul cancerului și calitatea vieții pacienților cu tumori cerebrale.

Peste 20 de medici de la Clinica Mayo s-au regăsit pe lista speakerilor, printre ei Dr. Maria Fleșeriu, neuroendocrinolog și Director al Pituitary Center de la Universitatea de Sănătate și Știință din Oregon din SUA și Dr. Răzvan Chirilă, prof. asoc. medicină internă la Mayo Clinic.

“Am fost foarte fericită când Dr. Claudiu Matei m-a invitat la această conferință. Voi vorbi despre noile cercetări în tratamentul medical al tumorilor hipofizare. Cum putem să avem grijă de pacienții cu aceste tumori și să îi controlăm cu medicamente? Tema mea specifică se referă la cum putem, în viitor, să nu mai facem chirurgie la acești pacienți, acesta fiind focusul meu de cercetare pentru medicamente în ultimii 20 de ani”, ne-a spus înainte de începerea conferinței Dr. Maria Fleșeriu, director al Centrului de Endocrinologie, Universitatea din Oregon.

Dr. Răzvan Chirilă, prof. asoc. Medicină internă Mayo Clinic, spune că neurooncologii din România sunt foarte bine pregătiți. Dr. Chirilă a vorbit în cadrul conferinței Care4Cancer despre colaborarea dintre medicină internă și neurochirurgie, în aspecte precum partea de îngrijire pre și post operatorie, anticoagularea și infecțiile la pacienții cu tumori cerebrale.

“Faptul că am reușit să strângem la un loc oameni de prestigiu internațional, cum ar fi reprezentanții de la Clinica Mayo, precum și reprezentanți profesori universitari din Turcia și Polonia, alături de specialiștii renumiți din România, califică faptul că România se află alături de statele care au un cuvânt greu de spus la nivel mondial în neuro-oncologie”, a afirmat Ștefan Lungu, director MedLife Polisano.

Articol susținut de MedLife