​Cine sunt eroii zilelor noastre? Îi găsim doar în filme sau sunt aproape de noi? MedLife susține Eroii, dar și Eroii din spatele Eroilor. A fi erou într-un 2021 pandemic vine cu altfel de superputeri. Erou poate fi cel de lângă noi care ne inspiră, în care avem încredere că ne poate ajuta, salva viața, ne face mai buni, poate fi un părinte, un prieten, un medic.

Sustinem eroii din spatele eroilorFoto: MedLife

MedLife premiază Eroii din spatele Eroilor, studenții la medicină, care prin rezilienţa, determinarea și optimismul lor ne dau curaj, se luptă cu frica, pentru ca noi să putem spera la depășirea acestei perioade.

Prin această acțiune, MedLife se alătură Festivalului de Film şi Istorii Râşnov (FFIR), care se va desfăşura în perioada 20 – 29 august 2021, având ca temă principală “Eroi”.

Pe lângă proiecţiile de film, concerte și expoziții, vor avea loc dezbateri despre lucruri cu adevărat importante, uneori ignorate sau tratate superficial, pentru ca tu să înțelegi mai bine ce ţi se întâmplă, oamenii din jurul tău și societatea. Marcel Iureş, Vlad Ivanov, Nicu Alifantis, Toulouse Lautrec, Ada Milea, Taxi, Irina Margareta Nistor, Adrian Cioroianu, Gelu Duminică alături de mulţi alţi invitaţi speciali vor fi alături de noi.

Dezbaterea FASMR (Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România) & MedLife, din cadrul Festivalului, cu tema “Eroii din spatele eroilor”, în care veți afla poveștile a 5 studenți la medicină care au făcut voluntariat în pandemie, va avea loc în data de 21 august, de la ora 16:00. La finalul dezbaterii se vor acorda 5 burse de merit din partea MedLife pentru 5 studenți care s-au implicat proactiv în acest an de pandemie și care au făcut mai mult decât li s-a cerut.

Ce veți vedea la FFIR 2021

La FFIR 2021 am pregătit peste 60 de proiecţii de film, 18 dezbateri cu peste 60 de invitaţi speciali, 14 proiecte muzicale inedite, 8 concerte în Cetate, 3 producţii de teatru în premieră, peste 60 de artişti implicaţi, 40 de studenţi şi liceeni, 2 lansări de carte, 1 lansare de vinil, 1 cineconcert, expoziţii s.a.

Toate acestea vor fi găzduite la Râşnov (Cetate, Cinema Amza Pellea, Şcoala Peter Thal, Biserica Evanghelică, Centrul Schubz, Piaţa Unirii), Braşov (Bastionul Ţesătorilor), Codlea (Promenadă, Biserica Evanghelică, Casa de Cultură), Hărman (Biserica Evanghelică, Parcul central) şi Crizbav (Biserica Reformată).

10 zile în Cetatea Râşnovului la final de august. Fără covor roşu, fără fiţe, fără isterie, fără breaking news. Ca să înţelegi ce ţi se întâmplă!

FFIR 2021, o ediţie despre eroi și valori, într-un spațiu în care se vor respecta toate prevederile de siguranţă impuse de autorităţi.

De 26 de ani, MedLife este alături de comunitate, sprijină sistemul medical și oamenii din România, fac cercetare medicală și caută mereu cele mai bune soluții și programe pentru ca evoluția să se întâmple sănătos și în siguranță. Azi, mai mult ca oricând medicina înseamnă să te lupți prin știință și cunoaștere. Este important să ne adaptăm continuu la prezent și să ne pregătim pentru viitor.