​“Cu ajutorul abonamentelor MedLife poți beneficia post COVID-19 de o evaluare completă a stării de sănătate prin consulturi multidisciplinare (infecțioase, pneumologie, cardiologie, neurologie, psihiatrie) dar și de programe de prevenție pentru a-ți păstra starea de sănătate și a identifica precoce afecțiunile grave”, spune Dr. Violeta Diaconita, Manager Național Medicina Muncii și Suport Medical, MedLife Group.

Screening post COVID-19Foto: MedLife

Ce înseamnă un screening post COVID-19? “Este un set de analize, investigații și consultații integrative care evaluează starea de sănătate a unei persoane ce a trecut prin boală”, spune dr. Violeta Diaconita.

Screeningul post COVID-19 presupune o evaluare completă a stării de sănătate care se face prin consulturi multidisciplinare: boli infecțioase, pneumologie, cardiologie, neurologie, psihiatrie. Toate consultațiile, investigațiile și analizele de laborator sunt adaptate profilului pacientului, istoricului medical și comorbidităților acestuia, adaugă dr. Violeta Diaconita.

Evaluările de specialitate se concentrează pe stabilirea consecințelor determinate de infecția cu SARS-Cov-2 pe aparate și sisteme. Se caută și se confirmă sau se infirmă complicații nou apărute ale bolilor cronice pre-existente, re-stadializarea bolilor cronice. Un aspect important este ajustarea tratamentelor cronice în concordanță cu modificările găsite la evaluarea medicală.

Screeningul post COVID-19 cuprinde mai multe analize și investigații

În primul rând, se fac analize de sânge generale care cuprind hemoleucograma, transaminaze hepatice, markerii de inflamație, apoi radiografie pulmonara sau CT pulmonar și alte investigații, în funcție de comorbiditățile pacientului (ecografie abdominală, ecografie cardiacă, doppler vase), spune dr. Violeta Diaconita.

Apoi urmează diagnosticul și tratamentul pentru afecțiuni descoperite. Este un diagnostic complet și actualizat al afecțiunilor prezente, program de monitorizare și evaluare periodică a progresului pacientului, re-ajustarea tratamentelor cronice.

În acest context, abonamentele medicale MedLife au anumite avantaje cum ar fi: acoperirea serviciilor medicale în funcție de tipul de abonament, acces direct la majoritatea specialităților medicale, acoperirea analizelor de laborator și a investigațiilor, în funcție de tipul de abonament și pe baza trimiterii medicului specialist, integrarea tuturor datelor medicale și rezultatelor evaluărilor în sistemul electronic, spune dr Violeta Diaconita.

Importanța Programelor de prevenție

În același timp, MedLife pune la dispoziția abonaților Programe de prevenție, pentru că, “teoretic, orice boala care nu este genetică se poate preveni”, spune dr. Violeta Diaconita.

În România sunt incidențe mari ale unor afecțiuni care se pot preveni: cancer (de col uterin, mamar, colorectal, de piele) boli cardiovasculare (cardiopatie ischemică, accident vascular cerebral, arterită), diabetul tip II, bolile cu transmitere sexuală, boli infecțioase.

Astfel că, prevenția se poate realiza prin alimentație sănătoasă, sport, renunțare la fumat, vaccinare, vizite regulate la medicul curant pentru evaluare clinică periodică, analize și investigații specifice vârstei, sexului și istoricului medical și familial al fiecăruia, adaugă Dr. Violeta Diaconita.

Consultații, analize și investigații imagistice necesare, pentru a preveni diferite afecțiuni

Este recomandată anual o vizită la medicul curant pentru evaluare clinică, o baterie de analize de sânge și urină, test Babes Papanicolau, ecografie abdominală, ecografie ginecologică transvaginală, ecografie mamară, mamografie, consult ginecologic (la femei), urologic (la bărbați), spune dr Violeta Diaconita.

De ce să alegi un program de prevenție?

Prin programele de prevenție abonații MedLife își păstrează starea de sănătate pe termen lung, identifică precoce afecțiuni grave, au acces la o rețea medicală cu acoperire națională, personal medical de înaltă calificare și cu experiență, au acces la echipamente medicale de ultimă generație și o gamă extinsă de analize de laborator de înaltă performanță. Prevenția înseamnă stare de bine, o calitate a vieții crescută, identifici din timp și tratezi, dacă este cazul. Nu cred că e cineva care ar vrea să fie bolnav! De aceea este extrem de important ca tot mai mulți români să-și creeze acest obicei de a merge la medic, chiar dacă nu au nimic, aparent, dar mergi și verifică-te, periodic, și stai liniștit apoi, tu și toți ai tăi cei dragi, spune dr. Violeta Diaconita.

....

Articolul face parte din campania MedLife Facem România bine.

De 26 de ani suntem alături de tine și nu ne oprim. Pentru că azi, mai mult decât oricând medicina înseamnă să te lupți prin știință și cunoaștere.

De la începuturile civilizației, frica este primul lucru care te izbește într-o pandemie. Ca să o alungăm, am luat o serie de măsuri de siguranță, am testat permanent personalul medical, ne-am asigurat că toți pacienții din clinicile și spitalele noastre sunt protejați și tratați. Am pus la dispoziția pacienților servicii medicale integrate, de o complexitate crescută, pentru a putea veni în întâmpinarea tuturor nevoilor lor.

Ne adaptăm continuu la prezent și ne pregătim pentru viitor. Facem România bine.