Actualizat acum

webPR: Credite rapide de la Raiffeisen Bank pentru antreprenorii care contribuie la combaterea efectelor pandemiei

de     webPR.ro
Marţi, 28 aprilie 2020, 18:41


factory by Raiffeisen Bank
Foto: Raiffeisen Bank
Raiffeisen Bank adaptează programul de creditare factory dedicat afacerilor la început de drum, pentru a veni și în sprijinul antreprenorilor care dezvoltă produse sau servicii care contribuie activ la lupta împotriva efectelor crizei sanitare. Astfel, ideile de afaceri care oferă produse sau servicii utile în această perioada vor fi analizate cu prioritate și vor primi rapid finanțarea astfel încât să își poată implementa ideea imediat.

Fabrica de idei este deschisă până pe 18 mai 2020 tuturor antreprenorilor care au o idee sau un business care prin serviciile sau produsele oferite sprijină sau contribuie la bunăstarea comunității, ca de exemplu:
 • producția de accesorii medicale de protecție (măști de unică folosință, halate de unică folosință, mănuși etc.);
 • producția dispozitivelor de izolare/protecție medicală de tip izolete, corturi medicale etc.;
 • producția de substanțe pentru curățare/igienizare;
 • producția bunurilor alimentare și nealimentare de bază, inclusiv produse agricole;
 • servicii de transport/livrare;
 • servicii de curățenie/dezinfecție;
 • cursuri online, servicii IT care să permită prestarea muncii la distanță și aplicații mobile care să ajute în contextul actual;
 • farmacii și fitofarmacii.
Mai multe detalii puteți afla consultând ghidul creditului prioritar și în regulamentul concursului.

„Cu toate că sunt o parte importantă a comunității din care fac parte, startup-urile și IMM-urile sunt cele mai vulnerabile companii în fața pandemiei provocate de noul coronavirus. Am descoperit însă mulți antreprenori care au reușit să se adapteze acestei crize și au căutat modele noi pentru a se reinventa și pentru a-și ajuta comunitatea. De aceea, ne-am dorit ca prin programul factory să le venim în ajutor acestor antreprenori care îi ajută pe cei din linia întâi și să contribuim la susținerea economiei. Astfel, o parte din cele 5 milioane de euro puse la dispoziția startup-urilor prin programul factory vor fi acordate exclusiv proiectelor care oferă soluții în contextul pandemiei COVID - 19”, a declarat Raluca Nicolescu, director Aria IMM la Raiffeisen Bank.

Noile date ale desfășurării programului factory by Raiffeisen Bank sunt următoarele:
 • Etapa 1 (înscrierea proiectelor): până pe 18 mai;
 • Etapa 2 (evaluarea proiectelor): până pe 22 mai;
 • Etapa 3 (interviuri pentru susținerea proiectelor înscrise): până pe 24 iulie; proiectele care se încadreaza în categoria finanțării rapide vor fi tratate cu prioritate.
Pentru eficientizarea procesului de evaluare, participanții care au afaceri ce oferă soluții sau produse necesare pentru această perioadă trebuie să completeze chestionarul COVID - 19, disponibil în secțiunea dedicată înscrierilor. Ideile însoțite de acest formular vor fi analizate cu prioritate de echipa factory by Raiffeisen Bank, care va susține, ulterior, interviuri online cu antreprenorii finaliști, pentru a detalia împreună planul de afaceri propus.

Antreprenorii care trec de etapa interviului vor afla în termen de 7 zile dacă proiectul lor va fi sau nu finanțat. Mai multe detalii despre completările aduse programului factory by Raiffeisen Bank sunt disponibile pe www.raiffeisenfactory.ro, în secțiunea Regulament.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


957 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by