PSD a câștigat alegerile în județul lui Liviu Dragnea, Teleorman, dar este pentru prima dată în istoria partidului când nu obține 50 la sută din voturi. Datele provizorii publicate de BEC arată că PSD a fost votat de 48% din alegători, în scădere cu circa 14% față de ultimul scrutin, potrivit Mediafax.

Viata in Necsesti, TeleormanFoto: Hotnews

Teleormanul, unul dintre județele fruntașe la urne, fieful PSD și al liderului Liviu Dragnea, nu a mai votat în număr mare social-democrați. PSD s-a clasat, potrivit datelor provizorii publicate de BEC, pe primul loc în preferințele alegătorilor, dar este pentru prima dată în ultimii ani când nu trece de 50 la sută.

Datele provizorii publicate de BEC, luni, după alegerile europarlamentare și referendumul pe justiție arată că PSD a reușit un scor de 48% în Teleorman, cele mai multe voturi venind din mediul rural.

Pe locul 2, după PSD este PNL, cu un scor de 26,75%, în timp ce Alianța 2020 are 8,83 de procente.

Niciun alt partid politic nu a reușit, în Teleorman, să depășească pragul electoral de 5 la sută, PMP și ALDE obținând în jur de patru procente.

Prezența la urne în județ a fost de 52,80%, 164.646 de persoane exprimându-și votul duminică.

Comparativ cu anul 2016, când PSD a câştigat scrutinul cu 62% la Camera Deputaţilor şi cu acelaşi procent la Senat, se observă o scădere de cel puțin 14 procente. PNL a primit, atunci, în jur de 19% din voturi.