Poliția din München a venit în ajutorul numeroșilor români care încă așteptau la ora 21.00, ora închiderii urnelor, în fața Consulatul României, pentru a își exercita votul. Cititorii HotNews.ro au relatat că polițiștii germani au delimitat, cu garduri, un perimetru în jurul secției de votare, care să-i cuprindă pe toți românii care așteptau la coadă, astfel încât fiecare dintre ei să apuce să voteze.

Politia din Munchen, in ajutorul romanilor aflati la coada la votFoto: Facebook/ Vlad Ursulean

UPDATE 03:30 Consulatul României tot a închis ușa la ora 21:00 și nu s-a tinut cont de niciun gard (cititor HN)

„Poliția din München ne-a ajutat si au îngrădit secția de votare astfel încât toți românii care au fost in fața consulatului până la ora 21 pot vota. Încă asteptam sa intram in consulat”, ne-a scris o cititoare.

Același lucru a relatat pe pagina sa de Facebook și ziaristul Vlad Ursulean de la Casa Jurnalistului, aflat la secția de votare de la Consulatul General din München:

„Final fericit la München, unde poliția a luat inițiativa de a construi un perimetru din garduri, a băgat pe toată lumea înăuntru și acum consideră că sunt pe teritoriul consulatului, deci vor vota cu toții.

Unul dintre polițiști e născut în Brașov și ne-a vorbit la portavoce în română. [„Noi vrem ca mai mulți oameni să voteze”, a spus el.]

Rămâne enervarea de peste zi – peste 8 ore de stat la coadă și mulți oameni care au renunțat, dar e înduioșător să vedem autorități care iau măsuri în sprijinul publicului și le anunță calm, liniștind instant o mulțime furioasă”, a scris Ursulean, care a prezentat și imagini cu aglomerația la vot din München.

Oamenii au aplaudat gestul forțelor de ordine.