Premierul Viorica Dăncilă a spus, în prima sa declarație după rezultatele exit poll, care plasează PSD cu 25,8%, că ea nu are de ce să demisioneze și că, "dacă se vrea într-adevăr demiterea Guvernului, se depune moțiune de cenzură".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am în spatele meu atâția români care au încredere în Guvern. S-a votat pentru europarlamentare, nu pentru parlamentare. Dacă într-adevăr se vrea demiterea Guvernului, se depune moțiune de cenzură", a declarat Dăncilă, întrebată dacă va demisiona.

Ulterior, ea a avut o intervenție telefonică la Antena 3, susținând că nu va demisiona, cu siguranță.

"Categoric nu demisionez. Domul președinte Iohannis m-a obișnuit cu acest mod de abordare. Este a 20-a oară când cere demisia Guvernului. Asta nu înseamnă că voi spune Da. Parlamentul este cel care poate depune moțiune de cenzură...", a declarat Dăncilă.

Întrebată dacă crede că este posobil să treacă o moțiune de cenzură, ea a răspuns: "Greu de spus, dar eu am încredere că nu va fi".

PSD și PNL sunt la egalitate potrivit primelor rezultatele exit-poll la alegerile europarlamentare 2019 și referendum. CURS și Avangarde au fost singurele case de sondare care au fost acreditate pentru a efectua în ziua alegerilor europarlamentare 2019 și a referendumului pe justiție să facă un sondaj de tip exit-poll.