Referendumul despre ce fel de Românie vrem să fim a trecut, a declarat Dan Barna, după rezultatelor exit poll. Acesta a spus totodată că ”Guvernul trebuie să plece, fie prin demisie, fie prin moțiune de cenzură”. Rămânem mobilizați cu toții până la numărătoarea finală a voturilor, a spus și Dacian Cioloș.

Dan Barna în studioul HotNews.ro Foto: Hotnews

"Astăzi, România a răspuns prin acel referendum. USR vă promite că Fără penali va ajunge literă în Constituție. După 3 ani de minciună, de hoție si dispreț, românii au arătat în ce direcție vrem să mergem - justiția trebuie să rămână independentă, iar România o țarã eurpeană. Cerem demisia Guvernului Viorica Dăncilă. Mizeria de la votul din diaspora arată că Guvernul Dăncilă trebuie să plece.", a declarat Dan Barna, care a adăugat că ”din punctul nostru de vedere, soluția este alegerile anticipate. Acest Guvern trebuie să plece, fie prin demisie, fie prin moțiune de cenzură”.

De asemenea, Dan Barna, întrebat dacă USR ar intra de mâine la guvernare, a spus că ”Pentru USR nu este o opțiune să intre la guvernare alături de cei care i-au fost alături lui Liviu Dragnea, nu există nicio variantă aritmetică”

La rândul său, Dacian Cioloș a spus că votul de astăzi ”arată nu numai că avem nevoie de un nou Guvern, dar ne arată că alianța va continua și va construi o Românie europeană, este un proiect de succes”.

”Românii au dat un exemplu, o mobilizare de excepție. Încă o dată, românii din diaspora au arătat că le pasă de ce se întâmplă în țară și vor o țară demnă. Rămânem mobilizați până la numărarea finală a voturilor în secții, prin delegații nostri.", a declarat Dacian Cioloș.

Dan Barna a mai promis că "Nu plecăm din nicio secție pânâ nu se numără ultimul vot, până nu se dau rezultatele finale."

Cioloș, întrebat dacă pleacă la Bruxelles sau rămâne în țară, a spus că merge la Bruxelles, dar proiectul Alianței 2020 continuă să construiască și va avea candidați și la următoarele alegeri parlamentare, după care speră să reiasă o formulă guvernamentală din care să facă parte.