Românii s-au adunat în număr mare pentru a vota la cele două scrutine de duminică și la New York, unde zeci de persoane stau la coadă la secția de votare organizată în cadrul Institutului Cultural Român. Vezi în articol o relatare de la fața locului.

La vot in New YorkFoto: Hotnews

Cum a decurs exercitarea votului la secția de votare nr. 409 din New York:

„New York, ora 10.10 dimineața, în fața secției de votare care este organizată la Institutul Cultural Român sunt două-trei persoane acum.

De la intrarea în clădire, se urcă la etajul I pe scări.

Căldura este puternică, este mare, deși încă nu s-au făcut cele 32 de grade anunțate astăzi pentru New York. La jumătatea scărilor, un aer condiționat vechi și obosit se străduie să facă față.

Pe la ora 10.25, coboară o tânără, fără ecuson oficial, dar care ne asigură că se lucrează la foc continuu - probabil de aceea este și așa de cald - și să avem răbdare că totul se va rezolva în timp util.

Într-adevăr, ritmul de votare a durat numai o oră.

Ritmul de votare este cam de 75-80 de persoane pe oră, la atât îl estimez.

În interiorul secției de votare, slavă Domnului, este aer condiționat și lucrurile sunt bine organizate, sunt opt persoane care primesc votanți, îi înregistrează în liste și le dau buletinele de vot.

La ieșire, pe stradă, s-au mai adunat încă 35-40 de persoane, i-am anunțat că va dura pentru ei probabil cam o oră - o oră și jumătate.

Mă voi duce mai târziu să văd daca s-a mai adunat lume.”