Președintele unei secții de votare din orașul Tălmaciu, județul Sibiu, a plecat cu ștampila de control, iar în altă secție, din localitatea Cârța, a venit primarul, relatează Mediafax. Ambele incidente au fost soluționate de BEJ Sibiu.

Stampila votFoto: AGERPRES

Președintele unei secții de votare din Tălmaciu a plecat cu ștampila de control după sigilarea secției, sâmbătă seara. Incidentul a fost sesizat la BEJ Sibiu, care a decis să se adreseze Autorității Electorale Permanente pentru sancționare.

„Pentru fapta sesizată, respectiv încălcarea art. 81 alin. 7, coroborat cu art. 120 nu constituie contravenție sancționabilă prin dispozițiile Legii 208/2015, motiv pentru care ne vom adresa Autorității Electorale Permanente în vederea sancționării președintelui secției de votare prin excluderea acestuia din Corpul experților electorali”, a transmis BEJ Sibiu.

Un alt incident a fost prezența primarului comunei Cârța, în secția de vot.

„Raportat la împrejurarea că primarul comunei Cârța a fost prezent în secția de votare nr. 257 fără ca acesta să fie acreditat, vă comunicăm că (...) nu constituie contravenție. De asemenea, precizăm faptul că președintele secției de votare a fost atenționat pentru a lua măsurile necesare, ca în afară de membrii biroului electoral al secției de votare, de candidați și de delegați, de observatori acreditați, nicio altă persoană să nu staționeze în locurile publice din zona de votare sau în localul de vot mai mult decât timpul necesar pentru votare”, au transmis, la o altă sesizare, reprezentanții BEJ Sibiu.

Un număr de 418.408 persoane sunt așteptate la vot, duminică, în județul Sibiu, unde sunt 373 de secții, între care 106 în municipiul Sibiu și 40 în municipiul Mediaș.