Poliția Capitalei anunță, sâmbătă, că a început deja transportul buletinelor de vot către secțiile din București, iar echipajele de poliție testează toți șoferii cu aparatul alcooltest și verifică documentele mașinilor. În perioada alegerilor, peste 2.200 de polițiști din Capitală acționează, scrie Mediafax.

Masina politieFoto: Facebook

„Poliția Capitalei acționează în aceste zile cu peste 2.200 de polițiști, cărora li se alătură alte efective ale Ministerului Afacerilor Interne. La acest moment, începe transportul buletinelor de vot către secțiile organizate la nivelul municipiului Bucureşti. Pentru a ne asigura că nu vor exista incidente pe parcursul acestei activități, toți conducătorii auto sunt testați cu aparatul alcooltest și, de asemenea, sunt verificate documentele, atât ale celor ce se află la volan, cât și ale autoturismelor de transport”, a declarat Diana Sarca, reprezentantul Poliției Capitalei.

Potrivit sursei citate, după ce buletinele de vot ajung în siguranță la secțiile organizate, polițiștii își vor prelua postul, adică vor asigura paza secțiilor de votare.

Duminică vor avea loc alegerile europarlamentare, organizate în același timp cu referendumul pentru justiție, cetățenii urmând să voteze în aceleași secții, pe buletine separate.