Partidul Laburist olandez (PvdA), din partea căruia a candidat și vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans, a obținut cele mai multe voturi în alegerile europarlamentare desfășurate joi în Olanda, potrivit unui exit-poll difuzat la închiderea urnelor, anunță Reuters.

Frans TimmermansFoto: Captura Twitter

Liberal-conservatorii premierului Mark Rutte (Partidul Popular pentru Libertate și Democrație - VVD) s-au clasat pe locul doi, urmați de naționaliștii din Forumul pentru Democrație (FvD), conduși de populistul Thierry Baudet.

Astfel, Partidul Laburist a lui Frans Timmermans, cu un scor de 18,1%, ar urma să obțină cinci din cele 26 de mandate alocate Olandei în Parlamentul European. Partidul lui Rutte, cu 15% din voturi, ar urma să aibă patru mandate, iar cel al populistului Baudet trei mandate (11% din voturi), potrivit primelor estimări realizate de Ipsos pentru televiziunea publică NOS.

Ultimele sondaje înaintea votului indicau o victorie a populiștilor lui Thierry Baudet, creditați cu cinci mandate, la fel ca VVD.

Olandezii au fost primii, alături de britanici, care au votat pentru alegerile europene, care se vor desfășura până duminică în toate țările UE.