Frans Timmermans, candidatul Partidului Socialiştilor Europeni (PSE) pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene, a votat joi, în Olanda, în scrutinul europarlamentar, scrie Mediafax.

Frans TimmermansFoto: Agerpres/AP

Frans Timmermans, care este prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene, s-a prezentat la o secţie de votare de la Colegiul Bernardius din orăşelul olandez Heerlen.

„Trebuie să mă gândesc la asta”, a glumit Timmermans înainte de a intra în cabina de vot, relatează site-ul Politico.eu.

Potrivit proiecţiilor, Partidul Socialiştilor Europeni (PSE, centru-stânga) se va clasa pe locul doi în urma scrutinului european, după Partidul Popular European (PPE, centru-dreapta). Candidatul PPE pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene este Manfred Weber, un politician german.

„Cred că rezultatul este imprevizibil. Cred că atât conservatorii, cât şi social-democraţii sunt umăr la umăr. Deci, să vedem. Depinde de prezenţa la urne, depinde de voinţa oamenilor de a merge la vot. Până duminică vom şti”, a declarat Timmermans.