Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că, dacă ar fi premier, ar investi "ca un nebun" în portul Constanţa, precum şi în infrastructura rutieră şi în cercetare.

Kelemen HunorFoto: Agerpres

"Aş investi în infrastructură patru-cinci ani de zile şi în cercetare, nimic altceva. Eu aş investi în portul Constanţa ca un nebun, fiindcă va fi o schimbare uriaşă în următorii ani. Se vede. Rutele comerciale se vor schimba. Dacă România este o intrare, cu un port puternic şi cu autostrăzi care se duc către Europa centrală şi de vest, atunci va câştiga fiecare cetăţean, vor fi locuri de muncă, va fi creştere economică. Să nu investeşti nimic în această zonă, să nu investeşti în infrastructură mare rutieră şi feroviară este un lucru absolut de respins şi de criticat", a declarat Kelemen Hunor, duminică, într-o conferinţă de presă la Satu Mare, transmite Agerpres.

El a afirmat că un alt domeniu în care ar investi ar fi cercetarea şi învăţământul.

"Aş investi în cercetare şi învăţământ. Toate resursele le-aş duce acolo şi aş încerca politici de familie, de susţinere a familiilor foarte-foarte activ, aşa cum se întâmplă în Polonia, se întâmplă în Ungaria, în Irlanda. Noi, de obicei, când ne uităm vedem Budapesta, eventual Viena, rar Bratislava şi Varşovia parcă deloc, dar sunt şi dincolo de aceste state politici extrem de importante şi extrem de bune, pozitive", a punctat liderul UDMR.

Kelemen Hunor a susţinut că răspunde la întrebarea „ce ar face dacă ar fi premier” doar când este întrebat, doar că "nu e cazul", din moment ce acest lucru nu se va întâmpla.

"Românii nu au încredere în maghiari, au prejudecăţi", a mai spus preşedintele UDMR.