Prim-vicepreşedintele PRO România, Nicolae Bănicioiu, a declarat joi, la Giurgiu, că un referendum pe tema fiscalităţii ar fi fost mult mai interesant şi la un astfel de referendum ar fi votat cu două mâini, el adăugând că justiţia nu este o temă atât de importantă.

Nicolae BanicioiuFoto: Agerpres

"Cred că un referendum era mult mai interesant dacă dincolo de tema justiţiei erau şi alte teme, cum ar fi codul fiscal care să nu se mai modifice tot timpul, cred că acolo ar fi fost un referendum la care m-aş fi dus să votez cu două mâini, sau o strategie naţională pe sănătate, pe educaţie, justiţia e o temă importantă, dar nu atât de importantă pentru mine, personal", a declarat Nicolae Bănicioiu, potrivit Agerpres.

El spune că PSD Giurgiu a obţinut scoruri istorice sub conducerea senatorului Niculae Bădălău, însă faptul că multe dintre promisiunile lansate de PSD nu au fost onorate va conta la alegerile europarlamentare.

"Măcar dacă ne luăm după declaraţiile de la televizor că e abundenţă, sunt atât de mulţi bani pe care Guvernul îi dă în teritoriu şi mă aşteptam să îi regăsesc la Giurgiu, de exemplu, concret, mă aşteptam ca la Primăria municipiului Giurgiu să plouă cu bani peste domnul primar, dar înţeleg că bugetul nu e nici cât era în vremea domnului Ponta. Unde e abundenţa aia descrisă la televizor!? (...) Cred că domnul Bădălău face o greşeală foarte mare că stă alături de domnul Vâlcov în Guvern, deci e o mare greşeală şi cred că această greşeală îi costă în primul rând pe alegătorii domniei sale şi de aceea chiar cred că acesta va fi unul dintre argumentele pentru care oamenii nu-i vor mai da votul. El a avut un scor istoric la ultimele alegeri şi a avut, în general, scoruri bune, dar atunci se raporta la un tip de guvernare coerentă, ca şi cea de pe vremea lui Năstase, a lui Ponta, lumea avea încredere că dacă promitem că facem opt spitale regionale, le facem sau măcar le începem. Le-au promis din 2016 după care ne-au dat pe noi afară şi nu au mai avut cu cine să facă spitalele şi nu au început nici măcar o licitaţie, deci nu numai că nu le vor face, nu le vor începe şi au pierdut banii şi domnul Bădălău a intrat în această conjunctură nefastă pentru cariera lui politică şi pentru oamenii care i-au acordat votul atâta timp", a mai afirmat Bănicioiu.

Prim-vicepreşedintele PRO România s-a aflat joi la Giurgiu pentru a se întâlni cu membrii organizaţiei din Giurgiu a formaţiunii.