​Cristian Ghinea este optimist în privința scorului pe care USR-PLUS îl va obține la europarlamentare, susținând că alianța vrea să câștige aceste alegeri în fața PSD și PNL.

Cristian GhineaFoto: Hotnews

Întrebat dacă 16%, așa cum este creditată Alianța, în ultimul sondaj IMAS, este un scor realist, Cristian Ghinea a spus că potențialul electoral al USR-PLUS este mult mai mare.

„16% nu e un scor realist, este mult mai mult. Într-un sondaj al nostru, în care am încercat să vedem cum se diferențiază publicul în funcție de participare, publicul care spune că e chitit să vină la vot ne duce peste 20% bine. Și dacă sunt 16%, și dacă sunt 22%, și dacă sunt 25%, este vorba de o forță politică nouă USR-PLUS care se bate acolo, în prima ligă, cu PSD și PNL. Ne batem cu PSD și PNL pentru primul loc, vrem să câștigăm aceste alegeri, cu două partide care au o infrastructură de zeci de ani, care sunt peste tot în România și au rețele. Ne batem cu ei”, a spus Cristian Ghinea, care este al doilea pe lista de candidați ai USR-PLUS pentru europarlamentare.

CITEȘTE ȘI: Ce vor face primii europarlamentari USR-PLUS pentru români. Ghinea: Să încetăm să mai numărăm hârtii și să ne uităm la impactul proiectelor/ Propunem un MCV pentru toate statele din UE / Comisia Europeană s-a grăbit cu GDPR-ul, a greșit