Varujan Vosganian a declarat, referitor la anunțul lui Guy Verhofstadt care a afirmat că ALDE România trebuie exclusă din familia politică europeană din care face parte, că nu a înțeles în cele din urmă dacă partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu va pleca din ALDE Europa sau Verhofstadt.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Guy Verhofstadt, liderul fracțiunii liberale din Parlamentul European,a declarat că ALDE România ar trebui să plece din ALDE. Până la urmă n-am înțeles, cine pleacă din ALDE, noi sau Verhofstadt?”, a scris Varujan Vosganian duminică pe Facebook, potrivit Mediafax.

Reacția vicepreședintelui ALDE vine după ce liderul grupului ALDE în PE Guy Verhofstadt a declarat că Grupul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa va fi dizolvat după scrutinul europarlamentar, urmând să fie înlocuit de altă alianţă politică. Din noul grup europarlamentar ar urma să facă parte politicieni din grupul "Renaşterea europeană" propus de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

De asemenea, Verhofstadt, a transmis, pe 25 aprilie, într-un mesaj pe Twitter, că se așteaptă ca ALDE european să excludă oficial ALDE România, motivând că situația țării noastre continuă să regreseze.

Totodată, la începutul lunii aprilie, purtătorul de cuvânt al ALDE european, Didrik de Schaetzen, a declarat pentru Mediafax că este foarte probabil ca problema excluderii ALDE România din ALDE Europa să se regăsească pe agenda întâlnirii statutare a formaţiunii europene, din 28 iunie, în Elveţia.