Dan Barna a declarat că liderul grupului ALDE în PE, Guy Verhofstadt, ar vrea să participe la un miting al USR-PLUS, pe 24 mai, la București. Acesta a precizat că Alianța 2020 vrea să facă parte din noul grup europarlamentar alături de părți din ALDE, En Marche și Ciudadanos, în viitoarea legislatură.

Dan BarnaFoto: Agerpres

„Perspectiva europeană a Alianței USR-PLUS este în direcția aceasta, de creare a unui nou grup pro-european din En Marche, părți din ALDE și alte partide pro-europene, ca Ciudadanos din Spania, și alte partide moderne și noi. Aceasta este intenția noastră, de a participa la constituirea acestui nou grup pro-european modern. Se are în vedere o reorganizare la nivel european a grupurilor parlamentare, în special crearea acestui nou grup european din care vor face parte părți semnificative din ALDE, En Marche, cum spuneam, Ciudadanos, noi. Nu știu să speculez pe subiectul dacă ALDE Europa va rămâne ca grup în viitorul PE. Noul grup va lua în calcul și elementul acesta. Principalele părți din ALDE intenționează să vină spre acest nou grup”, a afirmat Dan Barna, sâmbătă, pentru Mediafax.

Întrebat dacă Guy Verhofstadt sau candidatul pentru președinția Comisiei Europene al Ciudadanos din Spania vor transmite un mesaj și la mitingul USR-PLUS care va avea loc duminică la Cluj-Napoca, Dan Barna a răspuns: „Domnul Verhofstadt și-a anunțat intenția de a veni și în 24 mai la București pentru a susține mitingul de la București al Alianței și vom vedea dacă va veni și mâine (duminică – n.r.) un mesaj de susținere la miting. Intenționează să participe la unul dintre evenimentele de campanie ale Alianței, cel mai probabil cel de pe 24 mai de la București. Intenția este să vină și de la Ciudadanos și de la celelalte partide, de la En Marche. Există o susținere europeană consistentă pentru Alianța USR-PLUS din zona aceasta En Marche, ALDE”.

Alianța 2020 USR-PLUS organizează, duminică, primul miting electoral la Cluj-Napoca. La eveniment vor participa președinții celor două partide, Dan Barna și Dacian Cioloș, precum și candidații Alianței la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Grupul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE) va fi dizolvat după scrutinul europarlamentar, urmând să fie înlocuit de o altă alianţă politică, a declarat liderul formaţiunii politice, Guy Verhofstadt, citat de site-ul Politico.eu. Din noul grup europarlamentar ar urma să facă parte politicieni din grupul „Renaşterea europeană” propus de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.