Liberala Adina Vălean este cel mai influent eurodeputat român în Parlamentul European, ea ocupând poziția a patra în TOP 100 cei mai influenți europarlamentari ai acestei legislaturi, potrivit unui studiu al Vote Watch EU.

Top 5Foto: votewatch.eu

Alți români din clasament sunt Ioan Mircea Pașcu (PSD pe poziția 31, Siegfried Mureșan(PNL) pe poziția 70, Monica Macovei, pe poziția 78, Dan Nica (PSD) pe 88 și Marian Jean Marinescu (PNL) pe 95.

Topul este deschis de președintele Parlamentului European, Antonio Tajani. Pe locul 2 se află liderul PPE și candidat la șefia Comisiei Europene, Manfred Weber, iar pe 3 italianul Roberto Gualtieri. Românca Adina Vălean, PPE-PNL, este pe locul al 4-lea, urmată de șeful socialiștilor din Parlamentul European, Udo Bullman. Pe locul 6 este autriacul Othmar Karas(PPE), urmat de spaniolul Eider Rubial Gardiazabal , poloneza Danuta Hubner(PPE), Guy Verhofstad de la ALDE și Ines Ayala Sender de la socialiști.

Clasamentul a fost alcătuit pe baza tuturor informațiilor disponibile privind diferitele acțiuni ale fiecărui deputat în actualul mandat și a avut în vedere trei criterii principale: numărul de rapoarte, funcțiile de conducere și puterea grupului politic din care face parte. (Clasamentul complet AICI)