Liviu Dragnea a anunțat vineri, la Botoșani, că Parlamentul va adopta o lege prin care va fi pedepsită „orice firmă nemernică străină” „și chiar și românească” dacă va vinde în „această țară” produse care nu au aceeași calitate ca cele din Vest.

HotNews.roFoto: Hotnews

În timp ce lăuda modul în care europarlamentarii PSD s-au „bătut” în Parlamentul European pentru România - un exemplu invocat fiind Maria Grapini - Dragnea a spus: „(...) așa cum o să facem și noi în Parlament să dăm o lege ca să pedepsim orice firmă nemernică străină care - și chiar și românească - care își va permite să vândă în această țară produse care nu sunt de aceeași calitate ca și cea din Vest sau produse produse care nu corespund”.

Înainte de a face această afirmație, Dragnea s-a întrebat: „De ce ar trebui românii să mănânce produse agro-alimentare mai proaste decât cele din Vest? Noi suntem cobaii Europei? Noi suntem poporul pe care ei au hotărât să facă experimente? Copiii noștri trebuie să fie ghiftuiți cu legume și fructe ... practic sunt otrăvite dacă vorbim de chimicale”.

La începutul discursului, Dragnea s-a plâns din nou de durerile de spate, dar a găsit și o justificare în lupta cu statul paralel: „Când te ții băț așa și drept îți mai pleznește”.

La finalul discursului de aproape o jumătate de oră, Dragnea i-a urat Vioricăi Dăncilă, care l-a însoțit în această vizită, „să nu aibă probleme cu coloana”. „Măcar unul trebuie să rămână întreg până la final”, a adăugat el.

(Minutul 18:10)