UPDATE Ora 04:25 95% din sectiile de votare centralizate
USD 37,2 %
PNL 14,9 %
PDL 12,5 %
Diaconu 6,8%
UDMR 6,6 %
PMP 6,25 %
UPDATE: Exit poll TVR / CURS - Avangarde, estimari valabile pentru voturile inregistrate la ora 21.00: PSD - 40,50 %, PNL - 15,1 %, PDL - 11,95 %, PMP - 7,02 %, UDMR - 7 %, Mircea Diaconu - 5,36 %, PP-DD - 3,64 %, PRM - 2,55 %, Forta Civica - 2,17 %.
- Estimarea anterioara, valabila pentru ora 19.00: PSD (41.01 %), PNL (14,92 %), PDL (11,82 %), UDMR (7,1 %), PMP (6,7 %) Mircea Diaconu (5,91 %)
Exit poll Digi 24 / IRES: Cistigator este PSD (41%), urmat de PNL (14%), PDL (10%), UDMR (7%), PMP (6%), Mircea Diaconu - 5%, PPDD (4%), Forta Civica (3%)
Exit poll Romania TV / CSCI: Cistigator este PSD (43 %), urmat de PNL (14 %), PDL (12 %), PMP (7 %), UDMR (6 %), Mircea Diaconu (4 %)
UPDATE: Exit poll Antena 3 / Operations Research, estimari valabile pentru voturile inregistrate la ora 21.00: PSD-UNPR-PC (41,4%), PNL (13,4%), PDL (11,7%), UDMR (6,4%), PMP (6,3%), Mircea Diaconu (4,7%)
- Estimarea anterioara, valabila pentru ora 19.00: PSD (42,4%), PNL (13,3%), PDL (11,5%), PMP (6,3%), UDMR (6,2%), Mircea Diaconu (4,3%), PP-DD (4,2%) si Forta Civica (3,3%)
Situatia independentului Mircea Diaconu: Potrivit legii 33/2007, el castiga un mandat daca obtine un numar de voturi valabil exprimate cel putin egal cu coeficientul electoral national. Coeficientul electoral national reprezinta partea intreaga a raportului dintre numarul total de voturi valabil exprimate si numarul de mandate de parlamentari europeni ce revin Romaniei. Astfel, daca vor fi 6 milioane de voturi valabil exprimate, Diaconu va avea nevoie de 187.500 de voturi primite pentru a intra in PE, dat fiind ca numarul de europarolamentari romani este de 32.
90% din sectiile de votare centralizate
USD 36,9 %
PNL 14,7 %
PDL 12,5 %
Diaconu 7 %
UDMR 6,8 %
PMP 6,2 %
85% din sectiile de votare centralizate
USD 36,3 %
PNL 14,6 %
PDL 12,45 %
Diaconu 7,21 %
UDMR 6,89 %
PMP 6,38 %
80% din sectiile de votare centralizate
USD 35,9 %
PNL 14,6 %
PDL 12,5 %
Diaconu 7,4 %
UDMR 6,9 %
PMP 6,4 %
70% din sectiile de votare centralizate
USD 35,44 %
PNL 14,16 %
PDL 12,56 %
Diaconu 7,78 %
UDMR 6,96 %
PMP 6,64 %
61% din sectiile de votare numarate
USD 34,81 %
PNL 13,96 %
PDL 12,44 %
Diaconu 7,97 %
UDMR 7,39 %
PMP 6,69 %
47% din sectiile de votare numarate
PSD 34,4 %
PNL 13,2 %
PDL 12,1 %
Diaconu 8,4 %
UDMR 8,2 %
PMP 6,9 %
PP-DD 3,4 %
FC 3,2 %
PRM 2,8 %
altii 7,5 %
psd NU are cum sa ia sub 40%.
practic toata administratia locala e sub controlul psd. toate organizatiile non-politice - academia, lpf etc - sunt sub controlul direct al psd. toata mass media e la cheremul psd.
in conditiile astea, e greu sa nu ia peste 40%. videanu zice ca psd a luat 34%. o sa vedem maine ca a luat 44% de fapt.
ws
Se pare ca, smecherimea socialista europeana mai are inca putin de munca pana sa perverteasca europa si sa isi indeplineasca "visul de aur", "omul nou", milog, dependent total de stat si perfect manipulabil, care sa ii voteze la nesfarsit pentru o biata galeata de plastic.
Din nefericire, cetateanul captiv al acestui sistem politic ticalos, nu mai este in stare sa reactioneze la atacul parazitar la care este supus continuu de catre acesta si il accepta ca pe o fatalitate.
Urmeaza "caderea babilonului" !
In orice caz....41% nu are PSD si restul de lipitori in nici un caz...daca se apropie de 37% maxim
Diaconu este surpriza mea, si aici as face o analiza de cum a reusit sa stranga voturile necesare, aici este analiza statistica adevarata
Carevasazica este iepure PSD.
41% PSD arata ca ura anti- Basescu inca nu s-a stins.
41% PSD imi arata ca nu vom avea ever un corp al functionarilor de stat reformat/flexibil, pentru ca acesti oameni reprezinta bazin electoral guvernamental.
41% PSD imi arata ca dreapta habar n-are ce popor vrea sa conduca.
PSD de 24 de ani ia 30+% la alegeri.
Sincere felicitari PSD-ului pentru performanta sa constanta, predictibila.
A, ce am spus mai sus are sens si in conditiile in care marea majoritate a celor cu drept de vot nu stiu exact pe ce lume se afla.
Diaconu a facut un rau PSD_ului. Probabil a luat si de la PNL, dar sigur multe dne de varsta a 3-a(care altfel votau PSD) de la oras la l-au votat. Sper sa se publice o statistica oras/sat, eu asa cred ca votantii lui Diaconu sunt persoane in varsta de la oras.
In concluzie, dracul nu e chiar asa de negru si toate comentariile catastrofice din seara asta nu au avut niciun rost. Va garantez ca numaratoarea paralela se face pe baza de procese verbale, nu pe vorbe, iar matematica e stiinta exacta nu aproximativa. Toate casele de sondaje care au organizat exitpolluri au fost manjite de putere dar in urne rezultatul e cel pe care il vedeti.
- miza principala ptr europarlamentare era cine castiga, stanga sau dreapta, si aici a castigat dreapta (PPE+ALDE>S&D)
- partidele extremiste/eurosceptice n-au trecut pragul in RO
- a fost totusi o prezenta cat de cat acceptabila la vot (mai mare decat in 2009)
- pot fi si candidati independenti care sa castige mai mult decat partide cotate mai bine in sondaje (desi aici au mai fost unele cazuri)
- dreapta si-a masurat fortele, si daca se renunta la unele orgolii, chiar ar putea sa castige urmatoarele alegeri prezidentiale/parlamentare (practic si acum a cam castigat, dar dispersat printre diverse partide si uniuni)
De analizat:
- dispersia voturilor intre partidele de dreapta (macar 2 aliante sa fi fost si tot castigau m. mult)
- prestatia slaba a PMP si FC (ultimul nici n-a trecut pragul, deci s-au pierdut voturile)
- diferenta dintre exit-polluri si realitate privind procentajul psd (aici ce-mi vine in minte e ca multi "obligati" sa voteze cu psd-ul de fapt si-au anulat votul)
- strategia dreptei a fost gresita. Divizarea a facut sa se piarda procente (Forta Civica, PNTCD )
- strategia stangii - mult mai buna. Uniti in cuget si simtiri, nu a pierdut niciun procent (asa cum s-ar fi intamplat daca PC sau UNPR participau separat)
- Mircea Diaconu nu trebuie tratat ca independent, sau ca nu stiu ce mare surpriza. El este reprezentantul fractiunii din PNL care vor sa vina din nou la putere in USL. De aia dl Diaconu a si fost sprijinit masiv de PSD si de mass media lor (A3, RTV). Adunati procentele PNL cu cele ale lui Diaconu si o sa vedeti cele 20% de care vorbea Crin Antonescu. Mircea Diaconu a furat practic din procentele PNL, insa nu el ca si candidat minune, ci tradatorii din PNL (Tariceanu, Stroe, Chitoiu etc)
Intelesul obisnuit al acestei notiuni este : 'a te abtine de la a face ceva, intr-o perioada de timp care precede o sarbatoare, un eveniment deosebit'.
Cea mai la indemana abtinere (mai raspandita) este 'postul alimentar'.
Scopul postului este de a-l tine departe pe om de poftele trupesti, de lacomie, acestea considerandu-se ca ii altereaza concentrarea necesara pentru meditatie, pentru curatire sufleteasca, pentru legatura cu Dumnezeu.
Iisus si nu numai el, s-a retras in pustiu, a tinut un post, practic total, (o nobila greva a foamei, in termenii strazii de azi), o perioada indelungata, zeci de zile, pana sa i se arate Domnul, sa ii dezvalue tainele cerului, sa ii lumineze calea cea dreapta, pe care sa i-o impartaseasca si drept- credinciosilor de rand, pe care cel ales ii pastoreste.
Este de retinut ca Iisus, precum si intemeierorii altor religii, si-au pregatit o stare fizica propice inainte de a aborda starea de meditatie : au tinut un post sever, indelungat.
Muti lauda efectul medical al postului alimentar periodic (asupra starii fizice a omului, cu influenta si asupra starii psihice, mentale).
Acest fel de post este de o oarecare insemnatate, dar mult mai putin important decat 'postirea' (abtinerea) de la ganduri si fapte rele, care nu-l onoreaza pe om, in relatia cu divinitatea si cu semenii lui, decat meditatia periodica asupra trecutului personal, cu bilanturi oneste, cu ganduri curate pentru viitor.
Pornind de la definitia redata la inceputul acestui text, s-ar putea naviga si in spatiul evenimentelor politice prin care vom trece in restul acestui an, in asteptarea alegerilor prezidentiale.
Urmand exemplul marilor intemeietori de religii, sefii partidelor de dreapta trebue sa se adanceasca in post si meditatie asupra recentelor insuccese ridicole.
Asta-i o veste buna.
Mai trebuie sa aiba atata minte si sa se uneasca!!!
pdl+pmp+fc+pnl = 35%
daca nu o sa se uneasca la prezidentiale, o sa stam sub dominatia lui ponta si a lui socru cel putin 10 ani
pdl-ul a luat mai mult stiind ca basescu si udrea nu mai fac parte din acest partid, deci e si asta un semnal.
eu vad o singura combinatie castigatoare:
- johannis presedinte si monica macovei sau MRU prim-ministru
restul sunt umplutura, de la crin pana la udrea
Chiar sunt de dreapta si pot face diferenta.
Oricum eu rămân la părerea mea: Diaconu este compromis total. Nu o să-l bage nimeni în seamă în PE. Din contră. Dacă va fi primit va avea multe surprize...neplăcute.
A plecat un păcălici din PE si (dacă intră) merge altul în locul lui.
Oricum eu rămân la părerea mea: Diaconu este compromis total. Nu o să-l bage nimeni în seamă în PE. Din contră. Dacă va fi primit va avea multe surprize...neplăcute.
A plecat un păcălici din PE si (dacă intră) merge altul în locul lui.