Presedintele Partidului Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat, duminica, dupa inchiderea urnelor de vot la euroalegeri, ca acest partid nu este un proiect al europarlamentarelor, ci un proiect pe termen mediu si lung si va fi un partid la guvernare in 2016, potrivit Mediafax.

"Partidul Forta Civica nu este un proiect al europarlamentarelor, este un proiect pe termen mediu si lung, va fi un partid la guvernare in 2016 si este un partid care acum se pregateste pentru a doua mare infruntare, foarte importanta, din toamna tarzie a acestui an, si anume alegerile prezidentiale", a declarat Ungureanu.

El a adaugat, dupa alegerile europarlamentare, ca Forta Civica ia in calcul discutii cu toate partidele de centru-dreapta, "pentru a gasi o solutie care sa aduca opozitiei in ansambul ei o victorie la alegerile prezidentiale".

"Forta Civica reuseste sa demonstreze ca este un partid care poate razbi, in conditiile in care frauda electorala este reala, in conditiile in care initiativele acestui partid privind prevenirea fraudelor au fost blocate in Parlament. (...) Nu comentam acum rezultatele exit-poll-urilor, reprezinta o poza a momentului, vom analiza rezultatele votului", a mai spus Ungureanu, adaugand ca vor face declaratii peste aproximativ doua ore.