Cinci operatori de sondaje fac cercetarile la iesirea de la urne pentru principalele posturi de televizuie, la alegerile europarlamentare.

TVR va difuza rezultatele furnizate de CURS-Avangarde. CURS este institutul de sondare a opiniei publice condus de Catalin Stoica, profesor la SNSPA. La Avangarde lucreaza sociologul Marius Pieleanu. El a facut sondaje atat pentru PSD cat si pentru PNL, colaborand cu posturile Romania TV si TVR.

Antena 3 va prezenta rezultatele Operations Research, detinut de Emil Pislaru.

Romania TV a comandat exit-poll-ul la CSCI, institut condus de Dan Sultanescu, consilier al premierului Victor Ponta, presedintele PSD.

Digi24 TV va prezenta rezultatele potrivit IRES, institutul condus de sociologul Vasile Dancu, membru PSD, fost senator. Institutul face sondaje prin telefon, avand astfel o marja de eroare mai mare decat in cazul cercetarilor facute la sectiile de vot

Realitatea TV va avea rezultatele de la Geopol, institut controlat de seful postului TV, Cozmin Gusa. El a infiintat institutul de strategie si evaluare in anul 2012, alaturi de omul de afaceri Maricel Pacuraru.