PNL denunta "intensificarea, in ultimele ore, a turismului electoral, o specialitate recunoscuta, un brand marca PSD", se arata intr-un comunicat al liberalilor. Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, sustine ca "numerosi cetateni, in grupuri, sunt urcati in diverse mijloace de transport si folositi pentru vot multiplu, desi legea interzice clar acest lucru si permite exprimarea unui singur vot".

Liberalii atrag atentia ca "din datele pe care le avem pana acum, exista un numar mare de voturi pe liste suplimentare ceea ce ridica serioase semne de intrebare cu privire la corectitudinea procesului electoral. Dat fiind ca prin decizia BEC nu pot fi eliberate copii de pe listele suplimentare, PNL atrage atentia ca riscam sa avem un proces electoral viciat."

PNL a sustinut si sustine in continuare ca este nevoie ca cetatenii sa iasa la vot, mai ales ca exista semnale puternice din toata tara ca ne confruntam cu un adevarat fenomen de turism electoral. Prin participarea oamenilor de buna-credinta la vot, putem stopa efectele practicilor ilegale ale PSD", a afirmat Cristina Pocora in cadrul unei conferinte de presa.

Purtatorul de cuvant al PNL a facut o trecere in revista a cazurilor care, in opinia sa, ridica suspiciuni serioase asupra derularii procesului electoral: "Avem un caz concret filmat la Mures din care se vede ca in municipiul Reghin, PSD-ul organizeaza transport electoral al persoanelor de etnie rroma din cartierul Apalina cu masinile unei societati comerciale (SC Valpet SA). Potrivit imaginilor video pe care le avem, consilierul PSD Ovidiu Marian este cel care insoteste grupurile", a declarat Cristina Pocora.

Cazuri denuntate de PNL:

  • In Olt, la Scornicesti, sunt peste 1.500 de persoane pe listele suplimentare. In Negreni, votanti pe liste suplimentare 305, iar pe listele permanente 200. In Maramures, sat Ticau, oras Ulmeni, 50 de persoane au coborat dintr-un autocar si au votat pe liste suplimentare. S-a depus contestatie la sectie si urmeaza ca BEJ sa analizeze situatia, potrivit liberalilor.
  • In Ilfov, 12.861 votanti au fost inscrisi pe listele suplimentare, iar la Botosani 2.898 pe listele suplimentare. In Gorj, peste 600 de persoane pe lista suplimentara in comuna Bistret, iar directorul de la Administratia de Gospodarire a Apelor Dolj transporta oamenii in comuna respectiva sa voteze, sustine PNL, intr-un comunicat.
  • In Hunedoara, pentru Penitenciarul Barcea Mare s-a facut cerere colectiva, neprezentand numarul exact de votanti, in vreme ce la Timis,  3.000 de votanti se regasesc pe listele suplimentare, pana la ora 16:00, sustin liberalii.
  • In Bacau, 9.000 de votanti pe suplimentare, iar la Gorj, 343 au votat pe liste suplimentare la alegerile partiale, colegiul 2, Senat. In Aninoasa, 4 masini cu numere bulgaresti transporta cetatenii la vot, potrivit PNL.
  • In judetul Olt, Partidul National Liberal a denuntat o serie de nereguli privind cererile numeroase pentru urna mobila si a depus plangeri penale pentru situatiile din localitatile Deveselu si Urzica. De asemenea, PNL a depus plangeri penale, reclamand turismul electoral din localitatile Curtisoara, Radomiresti, Osica de sus, Vadastrita, Balj, Valcele.

Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, si-a exprimat regretul ca BEC nu a luat o masura menita sa descurajeze masiv turismul electoral: "Azi prin circulara 875/C BEC a decis ca la actualele alegeri europarlamentare nu se pot elibera copii de pe listele electorale suplimentare, avand in vedere ca acestea cuprind date cu caracter personal, precum si semnatura alegatorilor. Astfel, inarmati cu aceasta circulara, PSD are liber la furat voturi in intreaga tara, dupa celebra metoda Autobuzul, patentata in 2004 de acelasi PSD", a declarat Cristina Pocora.

Prezent in cadrul aceleasi conferinte de presa, senatorul liberal Tudor Barbu a reclamat modul in care PSD a incalcat flagrant regulile jocului politic in ziua alegerilor: "Reclama electorala, facuta astazi in presa centrala, de doamna ministru Rovana Plumb, o campanie electorala desantata, de aproape o ora, despre sistemul de pensii, despre cand vor mari pensiile, asta in momentul in care procesul electoral era in plina desfasurare. Partidul National Liberal va sesiza maine comisiile de specialitate ale Parlamentului si CNA-ului, noua ni se pare ca in ziua in care romanii voteaza, sa faci ceea ce s-a intamplat astazi cu doamna Plumb, este dincolo de imaginabil, mai ales ca la intrebarea, singura intrebare serioasa, adresata de colegii jurnalisti, angajati unei televiziuni acolita doamnei Plumb,, doamna Plumb a raspuns ca . Deci, prosteala si manipularea erau atat de grave si de crase, incat nici macar nu era vorba de un proiect care sa vizeze marirea de pensii anul acesta", a declarat senatorul liberal Tudor Barbu.