Politistii gorjeni au intocmit astazi dosar penal intr-un caz de corupere a alegatorilor, dupa ce presedintele PDL Gorj a depus o plangere cu privire la faptul ca in comuna Baia de Fier oamenii primesc papuci si bere de la reprezentantii unui partid politic, scrie Agerpres. Si publicatia Pandurul relateaza ca PSD a impartit papuci si bere la Baia de Fier, in schimbul votarii cu candidatul PSD la Senat, Mihnea Costoiu.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Gorj, Romina Dochian, a declarat ca politistii fac cercetari pentru a verifica cu exactitate ce s-a intamplat in aceasta localitate.

De cealalta parte, presedintele PDL Gorj, Dan Valceanu, a afirmat pentru Agerpres ca pe langa plangerea pe care a depus-o, le-a prezentat politistilor si imagini filmate la fata locului. "Am fost sesizat de catre un localnic din Baia de Fier de faptul ca intr-o zona a comunei unde locuieste populatie de etnie roma un cetatean din acea zona imparte bere si papuci oamenilor pe care ii duce si ii aduce de la vot. M-am prezentat acolo, mi s-au prezentat imagini video pe care le-am luat si le-am prezentat politiei, moment in care am depus si plangere penala asupra celor sesizate in comuna Baia de Fier", a spus Valceanu, potrivit agentiei de presa citate.

Si secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a declarat astazi, 25 mai, in cadrul unei conferinte de presa, ca "in judetul Gorj, la Baia de Fier, PDL a descoperit mita electorala, care este filmata, filmul circula in presa. La intoarcerea de la vot cei ce mergeau cu microbuzele erau indemnati sa voteze cu PSD si primeau papuci si bere".

Vezi mai jos inregistrarea publicata de ziarul Pandurul

Citeste si: