Presedintele PNL, Crin Antonescu, a criticat, marti, la Timisoara, aparitia premierului Victor Ponta si a unor candidati PSD la alegerile europarlamentare intr-o emisiune televizata alaturi de lotul feminin de gimnastica, spunand ca "ce au facut aseara nu s-a mai vazut de pe vremea lui Ceausescu".

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a criticat, marti, intr-o conferinta de presa care a avut loc la Timisoara, o emisiune a postului de televiziune Antena 3 in care au fost invitati primul-ministru Victor Ponta, dar si lotul national feminin de gimnastica, transmite Mediafax.

"Cele petrecute aseara (n.r. - luni seara) la postul de televiziune Antena 3, la Gadea (Mihai Gadea - n.r.), sunt scandaloase si as putea spune ca de 24 de ani de la primele alegeri dupa perioada comunista nu am vazut asa ceva. Modul jenant si sfidator in care, in cursul unei emisiuni, nu electorale, ci normale, campioanele de gimnastica, sportive, au fost asociate nu doar cu presedintele unui partid aflat in campanie electorala, care sa zicem ca a fost acolo in calitate de prim-ministru, ci direct, fara jena, cu candidati la aceste alegeri, este strigator la cer. Dupa cate se pare, nici domnul Gadea, nici domnul Ponta nu au vreo jena, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa protestam tocmai cand discutam despre Uniunea Europeana si Parlamentul European", a declarat Crin Antonescu.

Liderul PNL a mai spus ca o astfel de atitudine nu a mai intalnit de pe vremea lui Nicolae Ceausescu, atunci cand succesele sportivilor erau dedicate "tovarasului si tovarasei".

"Ceea ce au facut aseara (luni seara - n.r.) Gadea, Ponta si ceilalti candidati ai PSD eu nu am mai vazut de pe vremea lui Nicolae Ceausescu. Numai atunci succesele marilor sportivi ai Romaniei erau dedicate tovarasului si tovarasei. Asa ceva este o rusine. Daca domnului Gadea nu ii e rusine, cred ca macar o pozitie publica trebuie sa luam din punct de vedere al reprezentarii opiniei publice romanesti", a mai spus presedintele PNL.

Presedintele PNL s-a aflat, marti, intr-o vizita in judetul Caras-Severin, iar la finalul acesteia a sustinut o conferinta de presa la Timisoara.

Cuantumul premiilor destinate gimnastelor din echipa nationala, care au castigat medalia de aur la Campionatul European, va fi dublat, a anuntat luni seara premierul Victor Ponta, la Antena 3, aflat in studio alaturi de gimnaste, dar si de Corina Cretu si Ecaterina Andronescu, care ocupa primele doua pozitii pe lista PSD la alegerile europarlamentare.

Echipa feminina de gimnastica a Romaniei a castigat, sambata, medalia de aur, la Campionatul European de la Sofia, aceasta fiind cea de-a saptea de aur din palmaresul echipei tricolore.