Numarul de alegatori inscrisi in listele electorale permanente la data de 16 mai este de 18.226.995, potrivit infomatiilor transmise de Autoritatea Electorala Permanenta (AEP), care precizeaza ca, fata de informarea anterioara, s-a inregistrat o scadere a numarului total de alegatori cu 58.514.

Intr-un comunicat transmis vineri, citat de Mediafax, Autoritatea Electorala Permanenta reaminteste faptul ca, potrivit Legii 35/2008, listele electorale permanente se intocmesc si se tiparesc de catre primari, pe baza datelor si informatiilor cuprinse in Registrul electoral.

Listele electorale permanente se intocmesc pe localitati si cuprind toti cetatenii cu drept de vot care domiciliaza in localitatea pentru care ele au fost intocmite, potrivit mentiunilor din actele de identitate emise de statul roman.

Data limita pentru tiparirea copiilor de pe listele electorale ce vor fi utilizate in sectiile de votare organizate pentru scrutinul din 25 mai 2014 este 22 mai.

"Foarte important de subliniat apreciem a fi faptul ca, fata de ultima informare publica realizata de Autoritatea Electorala Permanenta pe aceasta tema, copia listei electorale permanente cuprinde 18.226.995 alegatori. (18.285.509 cetateni romani cu drept de vot inscrisi in lista electorala permanenta la data de 10 mai 2014). Diferenta de 58.514 cetateni romani cu drept de vot apare ca urmare a operatiunilor curente efectuate de primari in registrul electoral aferent localitatilor conduse de acestia, a importului de date programat de la Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din cadrul MAI, cat si a radierii din copia listei electorale permanente a cetatenilor romani inscrisi in lista electorala a altui stat, in conformitate cu art.15, alin. (3) din Legea nr.33/2007 privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare", se arata in comunicat.