​​Intrarea unor grupari politice noi in Parlamentul European dupa alegerile din 25 mai va avea consecinte asupra confruntarii dintre Partidul Popular European si Partidul Socialistilor Europeni. Vezi o analiza pe 11 tari din UEunde exista noi partide politice care candideaza la alegerile europarlamentare./ Plus: vezi in articol cum arata repartitia locurilor pe Romania, dar si la nivelul UE, potrivit noului sondaj PollWatch2014.

Grafic PollWatch2014.euFoto: Hotnews

Nou-venitii in Parlamentul European vor avea o influenta deosebita, intrucat decizia lor de a se alatura unui grup sau altul va inclina balanta politica la nivel european.

Franta

In Franta pragul electoral de 5% va favoriza partidele mari precum UMP, formatiunea fostului presedinte Nicolas Sarkozy, si PS, partidul actualului presedinte Francois Hollande. Chiar si asa, cateva organizatii noi ar putea produce surprize.Printre formatiunile noi se numara "Feministes pour une Europe solidaire", condus de un fost membru PS, "Nouvelle Donne", condus de asemenea de un fost socialist, "Europe citoyenne", un partid care promoveaza cetateni obisnuiti, "Debout la Republique", o formatiune de extrema dreapta, dar si un partid regalist, "Alliance Royale".

Citeste analiza completa pe 11 tari realizata de EurActiv.ro