Un grup de tineri bistriteni a adus, vineri, la poarta Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita unde se afla in vizita premierul Victor Ponta, o barca pneumatica si un banner inscriptionat cu mesajul: "Fa, Viorele, in caz ca ai chef de niste inundatii, barca si oamenii sunt pregatiti", transmite Mediafax.

Cei cinci tineri au adus o barca pneumatica umflata si s-au asezat cu ea la intrarea in Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita, unde premierul Victor Ponta a inaugurat, vineri dimineata, doua sectii din aceasta unitate medicala, cele de Obstetrica si Neonatologie, reabilitate cu 2,4 milioane de euro, bani proveniti de la BIRD si BEI.

De barca, tinerii au lipit un banner inscriptionat cu mesajul: "Fa, Viorele, in caz ca ai chef de niste inundatii, barca si oamenii sunt pregatiti".

In suita premierului se afla si ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Doina Pana, cea careia premierul i s-ar fi adresat, in timpul inundatiilor din judetul Teleorman, la urcarea intr-o barca pneumatica, cu: "Tu ce faci, fa, Doina, aici? Aveai chef de niste inundatii?¬.

Potrivit unor surse locale, cei cinci tineri au ajuns cu barca in fata Spitalului Judetean de Urgenta dupa ce premierul intrase in cladire, astfel ca seful Guvernului nu i-a vazut. Dupa ce s-au instalat, ei au fost abordati de ofiteri SPP si legitimati de jandarmi, iar dupa circa o ora, vazand ca vizita premierului nu s-a incheiat, protestatarii s-au retras, asa incat Victor Ponta nu i-a vazut nici la iesire.

Surse politice au declarat ca cei cinci ar fi tineri liberali, insa conducerea filialei judetene a PNL Bistrita-Nasaud a negat ca i-ar cunoaste.

Barca pneumatica si la Cluj

O barca gonflabila cu un rechin de jucarie si cu caricaturi ale premierului Victor Ponta asemanat cu personajul Pinocchio a fost adusa, vineri seara, si la Cluj, in fata Cinematografului "Florin Piersic", unde avea loc un miting electoral al Aliantei PSD-UNPR-PC.

Persoanele respective au fost intrebate de ziaristi ce trag dupa ele si au raspuns: "barcuta lui Ponta, i-o imprumutam daca doreste".

Intrebate, de asemenea, daca reprezinta vreun partid, au spus ca nu si ca sunt doar "oameni nemultumiti, care rad de gesturile mediocre ale lui Ponta".

"Suntem ardeleni. Poate are nevoie de barca si il prinde o ploaie si are nevoie de ea", a afirmat una dintre persoane.

Barca a fost sparta, ulterior, cu un tirbuson de un reprezentant al PSD, dupa care cei care au adus-o s-au departat de zona Cinematografului "Florin Piersic".

Premierul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea si ministrul delegat pentru Ape, Doina Pana, au mers, in 22 aprilie, in localitatea Beiu, din judetul Teleorman, unde au vizitat mai multe zone inundate si au discutat cu oamenii. Presa a relatat ca, marti, la Beiu, Ponta i s-ar fi adresat ministrului Pana spunand: "Tu ce faci, fa, Doina, aici? Aveai chef de niste inundatii?".

Ministrul delegat pentru Ape, Doina Pana, a declarat, dupa ce presa a relatat ca premierul Ponta i s-ar fi adresat cu "fa", ca ea nu a auzit acest cuvant niciodata in vocabularul premierului si ca acesta i se adreseaza mereu doar cu "mai", Pana cerand totodata ca inregistrarea sa fie ascultata atent.

Ulterior, premierul Victor Ponta declarat, la lansarea candidatilor PSD la europarlamentare, raspunzand unei intrebari, ca i s-a adresat ministrului Doina Pana cu expresia: "Mai", dar nu o va mai folosi, pentru ca sa inteleaga si "colonelul Turcescu", el precizand ca va fi atent sa nu se inteleaga "gaozar" sau "tiganca imputita" din declaratiile sale.