Presedintele Traian Basescu a declarat marti, la Gandul Live, ca va dona Partidului Miscarea Populara salariul sau pe luna mai pentru campania electorala.

Traian Basescu la Gandul LiveFoto: Captura ecran

Intrebat daca a contribuit financiar la campania electorala a PMP, presedintele a raspuns: "Nu, dar voi contribui, cu cat imi permite legea, abia astept sa primesc salariul pe luna mai, si le voi dona un salariu, un salariu de presedinte, de 6.000 de lei. Eu constat ca nu prea au bani, nu prea au afisaj, spoturi, fata de alte partide si de aceea salariul pe luna asta il donez lor".

El explicase in prealabil si cum a ajuns sa faca fotografii la mare alaturi de membri PMP, intr-un tricou electoral: "Eram la Neptun, cei de la pmp au venit pe litoral, si i-am invitat la neptun pt cateva ore, am mai discutat, ii cunosc pe toti. Mi-au aratat tricourile, drept pt care am imbracat un tricou. Am facut poze de grup si cu fiecare in parte. pe urma au pus-o pe facebook. dar nu e vina lor ca a fost preluata de toate televizunile. Guvernul a dat vacanta de 2 mai. In vacanta omul se imbraca cum vrea. "

Despre incalcarea Constitutiei:

"Categoric nu am incalcat Constitutia. As vre sa stiu la ce se refera Victor Viorel Ponta. El plagiaza tentativele de suspendare care au fost in 2007 si 2012 pe acelasi tip de motivatie. In avizul numarul 1 din 2007, CC stabileste clar plaja pe care Presedintele se poate misca in spectrul politic. Are dreptul la optiuni politice, la dezbateri politice, sa fie sustinut de un partid si sa ramana apropiat unui partid. PMP este partenerul meu politic acum."

Intrebat ulterior daca ar vota-o pe Elena Udrea la alegerile prezidentiale, seful statului a raspuns: "Categoric da, daca ar candida, as pune votul meu in urna pentru Elena Udrea."

Seful statului l-a acuzat pe Victor Ponta ca a "furat startul" campaniei prezidentiale: "Premierul ponta a confiscat campania pt europarlamentare si a transformat-o in campanie prezidentiala."

Intrebat de ce evita Victor Ponta intalnirile cu oficialii americani, Basescu a raspuns: "Trebuie intrebat domnul Ponta. (...) Nu stiu ce urmareste domnul Ponta, dar pozitia lui de a evita intalnirile cu trimisi ai Statelor Unite este foarte bine primita la Moscova".

Referitor la declaratia de duminica:

"S-ar putea sa nu stiu tot ce a discutat Putin cu Obama. De aceea nu este o critica. Nu imi sunt permise erorile ca sef al statului si sef al diplomatiei. Lucrurile au o cadenta. Daca este numai atit, ce stim din presa, la nivel de declaratii publice, mi se pare ca trebuie facut mai mult. Ce am spus eu nu este o critica, un atac la SUA. Este o constatare.

Declaratia mea a fost duminica, iar luni Germania a spus ce am spus si eu, ca acordul Geneva nu a fost eficient, si a propus o noua runda Geneva. Propunerea Germaniei e sa organizeze mese rotunde cu privire la situatia din Estul Ucrainei, mese rotunde in care cetatenii pro-rusi (nu cei cu arme) sa fie parteneri".