Alianta electorale PSD-UNPR-PC si-a lansat sambata, la Romexpo, candidatii pentru alegerile europarlamentare. La eveniment au fost prezenti presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, premierul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea, precum si de presedintii UNPR si PC, Gabriel Oprea, respectiv Daniel Constantin, si primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

"Dincolo de votul pentru PE, romanii vor veni pe 25 mai la urne pentru a ne da o nota pentru modul in care ne-am facut datoria fata de ei in ultimii ani", a declarat premierul Victor Ponta, intr-un discurs sustinut la Romexpo.

"Am promis sa facem o Romanie puternica intr-o Romanie unita. P 25 mai putem sa dam acest mesaj, ca suntem o tara puternica, (...) ca putem sa fim o tara de care noi toti suntem mandri", a adaugat liderul PSD, cerand oamenilor sprijinul pentru candidatii aliantei.

"Pot sa spun astazi ca ma doare ca unii dintre cei cu care am pornit USL au fost pacaliti de catre Basescu si luati de langa noi. Imi pare rau, regret, cred ca romanii vor merge la vot sa dea un mesaj liderilor liberali ca locul lor este alaturi de noi", a afirmat onta.

Liderul PSD a adaugat: "Eu, Victor Viorel Ponta, cum ii place sa spuna (n.red. lui Traian Basescu), stiu foarte bine si foarte clar ce avem de facut pana pe 16 noiembrie si dupa 16 noiembrie."

"Un adevarat presedinte este cel care promoveaza dialogul, in special cu cei care nu sunt de acord cu el", a mai afirmat Ponta, in uralele si aplauzele salii.

"Cred cu adevarat ca Romania trebuie sa aiba un presedinte care crede si care se teme de Dumnezeu, care poate sa spuna 'am gresit', care poate sa spuna 'imi cer iertare', care poate sa spuna tuturor romanilor 'sunt mandru ca va reprezint atat timp cat voi sunteti mandri de mine'. Si da, cred ca acest presedinte va fi dupa 16 noiembrie, si nu trebuie sa fie nici presedintele PSD, nici cel al PC, al UNPR, al PNL, PP-DD sau cum s-or mai numi toi cei care provin din acea sursa. Eu cred cu adevarat ca impreuna cu dvs vom gasi acel presedinte si ii vom sprijini care poate sa faca toate aceste lucruri pe care romanii le asteapta. O sa fiu din nou asa cum am fost in 2004 si in 2009 in prima linie a acestei batalii. De data aceasta cred ca voi castiga, de data asta cred ca vom castiga. Daca veti considera ca eu trebuie sa fiu, bineinteles ca voi fi acel candidat", a declarat premierul in uralele si aplauzele salii.