Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit prin tragere la sorti numarul de ordine de pe buletinele de vot al partidelor politice, organizatiilor cetatenilor apartinand minoritatilor nationale, aliantelor politice si electorale care au depus liste de candidati, precum si al candidatilor independenti la alegerile europarlamentare, scrie Agerpres.

In prima etapa presedintele BEC, Florentin Dragut, a tras la sorti partidele cu reprezentanti in Parlamentul European, stabilindu-se urmatoarea ordine pe buletinele de vot: PDL, urmat de Partidul Miscarea Populara, UDMR, Alianta PSD-UNPR-PC, PNL si PRM.

In a doua etapa tragerea la sorti a vizat partidele politice care nu au reprezentanti in Parlamentul European, iar in urma acesteia pozitia a saptea pe buletinele de vot i-a revenit Aliantei Nationale a Agricultorilor, care e urmata de Partidul Dreptatii Sociale, Partidul Noua Republica, Partidul Verde, Partidul Forta Civica, Partidul Ecologist Roman, Partidul Alternativa Socialista, Partidul National Taranesc Crestin Democrat si Partidul Poporului Dan Diaconescu.

Ordinea candidatilor independenti pe buletinele de vot e aceea in care acestia si-au depus candidaturile, respectiv Corina Georgiana Ungureanu, Constantin Filip Titian, Danut Liga, Paul Purea, Pericle Iulian Capsali, Costea Peter, Mircea Diaconu si Valentin Daeanu.

De asemenea, in cadrul sedintei de joi s-a realizat si completarea Biroului Electoral Central, prin tragere la sorti, cu reprezentantii partidelor politice, organizatiilor cetatenilor apartinand minoritatilor nationale, aliantelor politice sau electorale dintre acestea care participa la alegeri si nu au membri in Parlamentul European.

BEC mai trebuia completat cu inca trei membri, iar in urma tragerii la sorti completarea Biroului Electoral Central se va face cu reprezentantul Partidului Dreptatii Sociale, Partidului Poporului Dan Diaconescu si al Aliantei Nationale a Agricultorilor.