Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri că deși astăzi se împlinesc 6 luni de Guvernare, la nivelul Coaliției s-a decis să nu se facă un bilanț, așa cum era asumat, ci să se amâne acest moment pentru sfârșitul lunii iunie.

Sedinta Guvern CiucaFoto: Guvernul Romaniei
  • ”Ne aflăm în plin proces de finalizare a jaloanelor și țintelor asumate pentru trimestrul al doilea si practic primul semestru al acestui an și am convenit la nivelul Coaliției ca procesul de evaluare pe care-l asumasem pentru primele 6 luni de Guvernare să fie prelungit până la finele lunii iunie, când fiecare dintre ministerele coordonatoare de reforme vor trebui să-și îndeplinească obiectivele asumate, exact cum sunt ele prevazute în documentele formale.”, a declarat premierul Nicolae Ciucă la începutul ședinței de Guvern de miercuri.

Acesta a atenționat miniștrii că mai sunt de efectuat anumite demersuri pentru prima cerere de finanțare.

  • „Aici vă rog să acordați atenția cuvenită pentru că așa cum a rezultat din ultima întâlnire a Comitetului interministerial sunt în curs de derulare o serie de demersuri prin care până la sfârșitul acestei luni să înaintăm prima cerere de finanțare.
  • Practic săptămâna viitoare MIPE va transmite cererea către Bruxelles, asta pe de o parte. De cealaltă parte, până la sfârșitul lunii iunie avem obligația să finalizăm cele 58 de apeluri din 69.
  • Ca atare este foarte important și de aceea am amânat această evaluare pt finele lunii iunie pentru ca evaluarea va depinde de îndeplinirea acestui obiectiv de finalizare a celor 58 de apeluri.”, a declarat Ciucă.

Prima cerere de plată din PNRR de 3 miliarde de euro: Ce mai trebuie făcut și de ce vor fi create peste 500 de noi posturi în MIPE - explicațiile ministrului Boloș

România pregătește în prezent prima cerere de plată de 3 miliarde de euro pentru Programul Național Redresare și Reziliență (PNRR), iar pentru a o depune trebuie îndeplinite trei condiții a declarat luni Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), la finalul ședinței de Guvern. Acesta a explicat și de ce Executivul a aprobat reorganizarea MIPE și crearea a sute de noi posturi.

Cristian Ghinea: Marcel Boloș nu face decât să crească numărul de funcționari cu 536 posturi/ „E o minciună că vor munci la PNRR”

În replică, Cristian Ghinea l-a acuzat pe Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), că mărește inutil schema de personal prin angajarea a peste 500 de oameni și spune că Programul Național Redresare și Reziliență (PNRR) este doar un pretext deoarece acolo nu vor merge mai mult de 30 de oameni noi față de cei 75 care lucrează acum.