Absolventii de liceu au sustinut astazi, 2 septembrie, ultimul examen din sesiunea august-septembrie a Bacalaureatului 2011. Vineri a fost programata proba la alegere a profilului si specializarii (geografie, logica, psihologie, economie, sociologie sau filosofie pentru profilul umanist; fizica, chimie, biologie sau informatica pentru profilurile real si militar; geografie, logica, psihologie sau economie pentru profilul servicii; fizica, chimie sau biologie pentru profilul resurse naturale si protectia mediului si pentru profilul tehnic; geografie, logica, psihologie, economie sau filosofie pentru profilurile artistic, pedagogic, educatie fizica si sport si profilul teologic).

UPDATE: La proba la alegere a profilului si specializarii au fost eliminati 95 de absolventi, pentru frauda si tentativa de frauda, potrivit unei centralizari partiale, au declarat pentru HotNews.ro surse din cadrul Ministerului Educatiei. Absenteismul la acest examen a fost de 22,27%, potrivit acelorasi surse.

Conform metodologiei, afisarea rezultatelor se va face in 4 septembrie, data la care pot fi depuse si eventuale contestatii. Termenul de rezolvare a contestatiilor este 5-6 septembrie. Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, sesiunea de toamna, vor fi afisate in 7 septembrie 2011.

Calendarul examenului de Bacalaureat Sesiunea august-septembrie 2011

22-23 augustEvaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana - proba A

22-24 augustEvaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna - proba B

23-24 augustEvaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala - proba C

25-26 augustEvaluarea competentelor digitale - proba D

29 augustLimba si literatura romana - proba E)a) - proba scrisa

30 augustLimba si literatura materna - proba E)b) - proba scrisa

31 augustProba obligatorie a profilului - proba E)c) - proba scrisa

2 septembrieProba la alegere a profilului si specializarii - proba E)d) - proba scrisa

4 septembrieAfisarea rezultatelor (pana la orele 16:00) si depunerea contestatiilor (orele 16:00 - 20:00)

5-6 septembrieRezolvarea contestatiilor

7 septembrieAfisarea rezultatelor finale

Ministerul Educatiei a alocat linia TEL VERDE 0800801100 (linie gratuita), la care cetatenii pot semnala orice neregula constatata in derularea examenului de bacalaureat. Ministerul le reaminteste parintilor ca examenul de bacalaureat este gratuit pentru elevii clasei a XII-a si solicita elevilor si parintilor sa semnaleze la numarul amintit orice situatie in care se solicita bani pentru organizarea examenului sau pentru protocol. Linia de telefon va fi disponibila zilnic, pe toata durata desfasurarii examenului, intre orele 9.00-19.00, incepand cu data de 22 august 2011.

Examenele de Matematica si Istorie din sesiunea de toamna a Bacalaureatului 2011 au fost sustinute miercuri, 31 august, de 82,39% dintre cei inscrisi. Ministerul Educatiei anunta ca la proba scrisa obligatorie a profilului au fost eliminati 71 de candidati la nivel national, reprezentand 0,11% dintre cei prezenti. Amintim ca, in sesiunea iunie-iulie 2011 a Bacalaureatului, 268 de elevi au fost dati afara din examenele de Istorie si Matematica. In cadrul examenului scris de Limba si literatura romana din Bacalaureatul 2011, sesiunea august-septembrie, au fost dati afara din salile de examinare 240 de absolventi, la nivel national. In sesiunea iunie-iulie 2011 a Bacalaureatului, la proba scrisa de limba si literatura romana au fost dati afara din examen 233 de candidati, la nivel national, pentru tentativa de copiere sau pentru ca au intrat cu telefoane mobile in sala de examinare.

BAC 2011 Sesiunea de vara: Cele mai slabe rezultate din ultimii 20 de ani si numar record de eliminati pentru frauda

Amintim ca in cadrul sesiunii iunie-iulie a Bacalaureatului 2011 au fost dati afara din examene 661 de elevi, pentru frauda sau tentativa de frauda, au declarat pentru HotNews.ro reprezentantii Ministerului Educatiei. Numarul elevilor eliminati in sesiunea de vara este dublu fata de cel inregistrat in 2010, tot in sesiunea iunie-iulie.

65 de elevi din intreaga tara au obtinut media 10 la examenul de Bacalaureat din acest an, in prima sesiune. Cele mai multe note maxime s-au luat in judetul Dolj, de unde provin 10 dintre cei 65 de elevi.

Promovabilitatea la nivel national in sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului 2011 a fost de 44.47%, inainte de solutionarea contestatiilor. Dupa rezolvarea contestatiilor, promovabilitatea a fost de 45,72%, ramanand cea mai scazuta din ultimii 20 de ani.

In ce priveste numarul contestatiilor depuse la prima sesiune a BAC-ului 2011, acesta a fost de 80.160 de solicitari de recorectare a lucrarilor, dublu fata de 2010, cele mai multe fiind la Limba si literatura romana si Matematica. In 2010 au fost inregistrate aproximativ 43.000 de contestatii la nivel national.

Citeste si: