Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, i-a cerut secretarului de stat Eusebiu Pistru sa o destituie din functia ocupata la cabinetul acestuia pe Sorina Petronela Tone, ramasa fara permis dupa ce a fost prinsa circuland cu 156 km/h pe o sosea din Iasi, transmite Mediafax. Potrivit TeleM.ro, Tone a declarat ca "a fost provocata de politist", care a urmarit-o ca sa o amendeze.

"Cred ca doamna Sorina Petronela Tone a dovedit ca nu este potrivita pentru o functie publica in cabinetul unui demnitar. Prin atitudinea si comportamentul sau, consider ca doamna Tone a adus grave prejudicii de imagine Ministerului Transporturilor si Infrastructurii. Oamenii care detin functii publice trebuie sa fie primii care respecta legea, iar cei care nu o fac trebuie sa raspunda la fel ca orice alt cetatean", a afirmat Boagiu intr-o declaratie de presa.

Petronela Tone este angajata la cabinetul secretarului de stat Eusebiu Pistru in functia de consilier personal al demnitarului.

Tone era timpul liber si a declarat pentru "Tele M" ca se intorcea spre Bucuresti de la Mitropolia Moldovei si Bucovinei din Iasi si a incercat sa dea vina pe politisti pentru faptul ca a depasit cu mult viteza legala: "Domnii politisti ... au facut treaba asta intentionat. Pentru ca eu, in localitate, am circulat regulamentar, domnul politist era undeva pe mijlocul strazii, am avut impresia ca o sa dea un pas inapoi, mi-a fost teama ca era sa dau peste dumnealui. Am claxonat, s-a urcat intentionat in masina si m-a urmarit pana am iesit din localitate ca sa poata sa ma prinda radarul. E ok, am inteles, mi s-a suspendat permisul, nu este niciun fel de problema... Procesul verbal l-am si platit. Domnul politist, practic, m-a provocat. Nu a fost nimic altceva decat provocare. Domnul politist mi-a spus ca seful lui i-a spus sa-mi ia permisul", a declarat Sorina Petronela Tone.

"Conducatorul auto a fost depistat ruland cu viteza de 156 km/h, intre localitatile Podu Iloaiei si Letcani. A fost sanctionat contraventional conform OUG 195/2002 (320 de lei amenda - n.red.), care prevede circulatia pe drumurile publice", a declarat Alina Vezeteu, purtator de cuvant al IPJ Iasi.